Amandelmerinques

  • Europees, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-08-2016
  • Amandelmerinques

    Amandelmerinques

    Amandelmerinques

  • Amandelmerinques

    Amandelmerinques

    Amandelmerinques

  • Amandelmerinques

    Amandelmerinques

    Amandelmerinques

Deze nootachtige schuimpjes zijn lekker bij "bevroren" rode bessen (zie het recept).
circa 10 kleine merinques uit dit recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Beetje Arachideolie om het bakpapier in te vetten
4 eiwitten
110 gr kristalsuiker
110 gr fijne kristalsuiker
Snufje zout
Geraspte schil van 1 citroen
45 gr amandelen, fijngehakt en goudgeel geroosterd
Evt. Wat geklopte, licht gezoete slagroom om 2 merinques mee aan elkaar te plakken.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 110 graden. Leg een vel licht ingevet bakpapier op de bakplaat. Of gebruik een bakmatje, of zoals ik doe een vel bakflolie. Dit hoeft niet ingevet te worden.
Klop de eiwitten tot stijve, droge pieken. Voeg lepel voor lepel de kristalsuiker toe en blijf kloppen tot het eiwit weer stijf is.
Vouw er met een metalen lepel de fijne kristalsuiker, een snufje zout, de geraspte citroenschil en de amandelen door: zorg dat het schuim zeer luchtig blijft.
Schep berkjes schuim op het bakpapier.
Laat de merinques in de lauwe oven in enkele uren uitdrogen en krokant worden. Laat ze volledig afkoelen in de oven, met de ovendeur op een kier.
Optioneel: kleef de merinques op elkaar met een laagje slagroom.

Bron

Sarah

Serveertip

Serveer deze merinques bij "Bevroren" rode bessen met crème Chantilly

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten