Brandade van borlottibonen (kievitsbonen)

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-08-2016
  • Brandade van borlottibonen (kievitsbonen)

    Brandade van borlottibonen (kievitsbonen)

    Brandade van borlottibonen (kievitsbonen)

  • Brandade van borlottibonen (kievitsbonen)

    Brandade van borlottibonen (kievitsbonen)

    Brandade van borlottibonen (kievitsbonen)

Dit gerecht is afkomstig uit Marseille en wordt bij lamsvlees geserveerd.
de Fransen leggen er nog in olijfolie gebakken croutons op. Een machtig robuust en heerlijk gerecht dat ook goed op crostini smaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr verse borlottibonen ( of 125 gr gedroogde bonen, een nacht in koud water geweekt)
1 ui, gehalveerd
1 wortel
2 laurierblaadjes
6 kruidnagels
Half bolletje knoflook, 45 minuten gepoft in de oven op 180 graden, bestrooid met peper en zout, takje tijm en takje rozemarijn erbij. Zie voor een snelle magnetronversie onderaan het recept.
5 ansjovisfilets
100 ml melk
75 ml ev olijfolie (extra vergine)
1-2 eetl. citroensap
Zeezout en zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de bonen samen met de uihelften, de wortel, de laurierblaadjes en de kruidnagels in een pan met ruim water in 30-40 minuten gaar. Rooster ondertussen de knoflook in de oven.
Spoel de ansjovis, als ze gezouten zijn, af en snijd ze fijn.
Breng de melk in een steelpannetje aan de kook.
Giet de bonen af en verwijder de meegekookte groenten en kruiden.
Knijp de gare tenen knoflook uit boven de bonen en pureer de bonen en knoflook met de staafmixer.
Draai het vuur lager en zet de pan weer op het vuur, voeg al roerend de olie geleidelijk toe.
Roer de gekookte melk, ansjovisfilets en citroensap naar smaak erdoor en breng het gerecht op smaak met zeezout en peper.
Houd de brandaderecept warm en serveer het zo snel mogelijk.

Bron

Sarah

Serveertip

Heb je snel geroosterde knoflook nodig, dan is dit een handige methode in de magnetron.
1 hele bol knoflook
4 eetl groentebouillon of water
Takje rozemarijn en/of tijm
1 eetl olijfolie
Doe de bol knoflook in een glazen schaal en voeg, de bouillon, kruiden en olijfolie toe.
Kook 4 minuten op vol vermogen, laat hem daarna nog 5 minuten staan alvorens te gebruiken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 11-08-2016

Deze neem ik ook graag van je mee Magda. Leuk om een uit te proberen. Bedankt en groet, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten