gegratineerde gevulde champignons
- Frans, Voorgerecht
- 20-30 min.
Een lekker en luxe voorgerechtje, is ook goed te gebruiken in een meergangen menu
Ingrediënten 6 personen
* 6 grote grotchampignons* 1 teentje knoflook
* 1 sjalotje
* 1 el. Olijfolie
* 1 takje thijm
* 1 el. Fijngehakte peterselie
* zout en peper
* 1 dl. Room
* 3 el. Geraspte Old Amsterdam-kaas.
Bereidingswijze
Snijd de stelen van de campionhoeden en hak de stelen fijn. Pers de knoflook uit en hak het sjalotje fijn. Verhit de helft van de olie en zet hierin de fijngehakte champions even aan. Voeg de knoflook, het sjalotje, de thijn, de peterselie, een snufje zout, een snufje peper en de room toe en laat het vocht inkoken tot het licht gebonden is. Bak de champion hoeden kort aan in de helft van de olie en schik ze met de onderkant naar boven in een vuurvaste schaal. Vul de championhoeden met het mengsel en strooi de kaas erover. Verwarm de champions in de oven op 180 graden en bruineer ze licht onder de grill