Steak op z'n Argentijns
- Argentijns, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een lekkere steak met een pittige saus , super lekker.
Ingrediënten 4 recipe.people
4 restaurantsteaks (beenhouwerij)3 tomaten
400 g slamix
0.5 citroen
1 bosje peterselie (vers)
1 plantje koriander
5 takjes oregano (vers)
1 rood pepertje
600 g krielaardappelen
1 teentje knoflook
1 koffiel. mosterd
7 eetl. olijfolie
1 eetl. rodewijnazijn
1 koffiel. komijnzaadjes
zwarte peper (molen)
zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1188,67 kcal |
Koolhydraten | 36,70 g |
Eiwitten | 105,76 g |
Vetten | 66,25 g |
Bereidingswijze
Voorbereiding:
(20 min.)
- Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en dep droog. Schik ze in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
- Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.
- Mix de peterselie-, de koriander- en de oreganoblaadjes samen met het gepelde teentje knoflook, de komijnzaadjes en het rode pepertje tot een gladde massa. Voeg er al mixend 2 eetl. olijfolie en de rodewijnazijn aan toe.
- Pers 1 eetl. citroensap en meng met de mosterd. Voeg 2 eetl. olijfolie toe en meng. Kruid met zwarte peper en zout.
- Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in dunne partjes.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding: 30 min.
1 Zet de krielaardappelen 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
2 Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan. Kruid het vlees aan beide kanten met zwarte peper en zout. Bak aan beide kanten goudbruin en gaar verder naar smaak.
3 Meng de tomaten onder de sla en besprenkel met de mosterddressing.
Afwerking:
Verdeel de steaks over de borden en lepel er het pikante kruidensausje over.
Bron
colruyt recepten
Serveertip
Uiteraard drinken we er een heerlijke Malbec wijn uit Argentinië bij :
Michel Torino Malbec Reserve uit Cafayate Valley - Argentinië