Steak op z'n Argentijns

  • Argentijns, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-08-2016
  • Steak op z'n Argentijns

    Steak op z'n Argentijns

    Steak op z'n Argentijns

Een lekkere steak met een pittige saus , super lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 restaurantsteaks (beenhouwerij)
3 tomaten
400 g slamix
0.5 citroen
1 bosje peterselie (vers)
1 plantje koriander
5 takjes oregano (vers)
1 rood pepertje
600 g krielaardappelen
1 teentje knoflook
1 koffiel. mosterd
7 eetl. olijfolie
1 eetl. rodewijnazijn
1 koffiel. komijnzaadjes
zwarte peper (molen)
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding:
(20 min.)
- Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en dep droog. Schik ze in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
- Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.
- Mix de peterselie-, de koriander- en de oreganoblaadjes samen met het gepelde teentje knoflook, de komijnzaadjes en het rode pepertje tot een gladde massa. Voeg er al mixend 2 eetl. olijfolie en de rodewijnazijn aan toe.
- Pers 1 eetl. citroensap en meng met de mosterd. Voeg 2 eetl. olijfolie toe en meng. Kruid met zwarte peper en zout.
- Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in dunne partjes.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereiding: 30 min.
1 Zet de krielaardappelen 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
2 Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan. Kruid het vlees aan beide kanten met zwarte peper en zout. Bak aan beide kanten goudbruin en gaar verder naar smaak.
3 Meng de tomaten onder de sla en besprenkel met de mosterddressing.

Afwerking:
Verdeel de steaks over de borden en lepel er het pikante kruidensausje over.

Bron

colruyt recepten

Serveertip

Uiteraard drinken we er een heerlijke Malbec wijn uit Argentinië bij :
Michel Torino Malbec Reserve uit Cafayate Valley - Argentinië

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten