1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Argentijnse keuken
  5. Steak op z'n Argentijns

Steak op z'n Argentijns

  • Argentijns, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-08-2016

Ingrediënten 4 personen


4 restaurantsteaks (beenhouwerij)
3 tomaten
400 g slamix
0.5 citroen
1 bosje peterselie (vers)
1 plantje koriander
5 takjes oregano (vers)
1 rood pepertje
600 g krielaardappelen
1 teentje knoflook
1 koffiel. mosterd
7 eetl. olijfolie
1 eetl. rodewijnazijn
1 koffiel. komijnzaadjes
zwarte peper (molen)
zout


Steak op z’n Argentijns
Steak op z’n Argentijns

Een lekkere steak met een pittige saus , super lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
(20 min.)
- Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en dep droog. Schik ze in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
- Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en hak fijn.
- Mix de peterselie-, de koriander- en de oreganoblaadjes samen met het gepelde teentje knoflook, de komijnzaadjes en het rode pepertje tot een gladde massa. Voeg er al mixend 2 eetl. olijfolie en de rodewijnazijn aan toe.
- Pers 1 eetl. citroensap en meng met de mosterd. Voeg 2 eetl. olijfolie toe en meng. Kruid met zwarte peper en zout.
- Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in dunne partjes.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bereiding: 30 min.
1 Zet de krielaardappelen 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.
2 Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan. Kruid het vlees aan beide kanten met zwarte peper en zout. Bak aan beide kanten goudbruin en gaar verder naar smaak.
3 Meng de tomaten onder de sla en besprenkel met de mosterddressing.

Afwerking:
Verdeel de steaks over de borden en lepel er het pikante kruidensausje over.

Serveertip

Uiteraard drinken we er een heerlijke Malbec wijn uit Argentinië bij :
Michel Torino Malbec Reserve uit Cafayate Valley - Argentinië

Bron

Colruyt recepten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top