Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Spinazie
  6. Romige spinaziestamppot van wilde spinazie met champigons ei en bacon

Romige spinaziestamppot van wilde spinazie met champigons ei en bacon

Door: pwiggers

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-08-2016

Ingrediënten 4 personen


1 kg kruimige aardappelen
400 gram wilde spinazie (gewassen en goed uitgelekt)
250 gram champigons (in grove stukken gesneden)
1 middelgrote ui
2 eetlepels zonnebloemolie
4 hardgekookte eieren
100 ml slagroom (of een flinke klont roomboter)
scheutje melk
1 flinke eetlepel mayonaise
1/2 eetlepel milde mosterd
peper, zout
nootmuskaat
2 theelepels kerriepoeder
scheutje worcestersaus of maggi
plakjes bacon of mager rookspek


Verder heb je nodig


Grote pan
koekenpan
aardappelstamper

Een heerlijke romige stamppot van wilde spinazie met champignons en ei.

Lekker....

Lekker....

Vandaag gesmuld van deze heerlijke zomerse stamppot van rauwe wilde spinazie met gebakken champignons en hardgekookt ei. Voor vegetariërs helemaal lekker zo, voor niet-vegetariërs lekker met spekreepjes of plakjes bacon en bijvoorbeeld een karbonaadje.
De stamppot is ook lekker met gewone rauw spinazie !

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar en stamp deze fijn.
Snij de spinazie wat fijner.
Maak de champignons schoon.
Pel en snipper de ui.

Verhit de olie in de Koekenpan en bak hierin de champignons met de kerriepoeder en de uisnippers bruin.
Maak op smaak met peper en zout.
Pel de eieren en snij deze in grove stukken.

Roer de slagroom en/of de boter door de gestampte aardappelen.
Roer de gesneden spinazie door de aardappelen.
Roer er (als de stamppot te dik is) er nog wat melk door..
Meng de champignons en de eieren door de stamppot.
Maak op smaak met de mayonaise, mosterd, peper, zout en een scheutje worcestersaus of maggi.

Bak de spekreepjes of de bacon in een droge koekenpan knapperig en bruin.

Tags, , , ,

Serveertip

Garneer de stamppot met de spek of bacon.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top