Gehaktballetjes Eenpansgerecht

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-08-2016
  • Gehaktballetjes Eenpansgerecht

    Gehaktballetjes Eenpansgerecht

    Gehaktballetjes Eenpansgerecht

  • Gehaktballetjes Eenpansgerecht

    Gehaktballetjes Eenpansgerecht

    Gehaktballetjes Eenpansgerecht

  • Gehaktballetjes Eenpansgerecht

    Gehaktballetjes Eenpansgerecht

    Gehaktballetjes Eenpansgerecht

  • Gehaktballetjes Eenpansgerecht

    Gehaktballetjes Eenpansgerecht

    Gehaktballetjes Eenpansgerecht

  • Gehaktballetjes Eenpansgerecht

    Gehaktballetjes Eenpansgerecht

    Gehaktballetjes Eenpansgerecht

  • Gehaktballetjes Eenpansgerecht

    Gehaktballetjes Eenpansgerecht

    Gehaktballetjes Eenpansgerecht


Eenvoudiger kan niet, maar zo lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
voor gehaktballetjes
500 g ongekruid half om half gehakt
zout
1/4 t zwarte peper
1/2 t kerriepoeder
1 t paprikapoeder
1/4 t nootmuskaat
1 geklutst ei
zoveel paneermeel om stevige ballen ervan te maken

Maak er 8 balletjes van.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

voor witte saus
een pakje aangemaakte witte saus of zelfgemaakte witte saus.

witte saus
250 ml melk
20 g patentbloem
15 g boter
geraspte ui
zout
peper

1. Maak in een kookpan van de boter, de geraspte ui en de patentbloem een blanke roux.
2. Maak roux gaar (3 min) en verwerk het met de koude melk tot een gebonden saus.
3. Laat bechamelsaus tien minuten doorkoken.
4. Breng bechamelsaus met zout en peper op smaak.

4 middelgroot geschilde aardappels, in blokjes
geraspte belegen kaas
broodkruimels (broodje in rooster en verkruimelen) of paneermeel

samenstelling en bakken
1. Verdeel gehaktballetjes over een ovenschaal.
2. Doen blokjes aardappel er tussendoor.
3. Verdeel witte saus erover en daarover de broodkruim.
4. Bak bij 180*C voor een uur.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten