Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)
- Grieks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Met deze Griekse smaken kom je helemaal in Griekse sferen. Hou je niet zo van aubergines dan kun je ook courgettes gebruiken ;)
Ingrediënten 3 personen
- 3 aubergines- 300 gram (runder)gehakt
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 1 paprika (welke kleur je lekker vind)
- 3 tomaten
- 1 tl oregano
- ½ tl kaneel
- ½ tl komijn
- chilivlokken, of chilipoeder
- peper en zout
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 200 gram feta
- olijfolie
Bereidingswijze
- Snij de aubergines doormidden en hol ze uit. Kook ze in water met zout (ongeveer 10 minuutjes) en laat ze daarna uitlekken.
- Bak het gehakt rul en voeg eerst de gehakte knoflook en fijngesneden uien toe gevolgd door tomaat en paprika.
- Voeg de oregano, kaneel, komijn, chili, peper/zout en de tomatenpuree toe.
- Laat dit ongeveer 10 minuutjes lekker sudderen.
- Vul de aubergines met het mengsel en verdeel er de verkruimelde feta overheen en giet er een beetje olijfolie overheen.
- Zet het geheel ongeveer 30 minuten in een oven op 180 graden.