Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

    Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

    Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

  • Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

    Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

    Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

  • Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

    Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

    Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

  • Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

    Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

    Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

  • Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

    Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

    Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

  • Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

    Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

    Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

  • Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

    Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

    Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

  • Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

    Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

    Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

  • Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

    Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

    Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

  • Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

    Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

    Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

  • Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

    Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

    Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

  • Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

    Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

    Melitzánes yemistés (Grieks gevulde aubergines)

Met deze Griekse smaken kom je helemaal in Griekse sferen. Hou je niet zo van aubergines dan kun je ook courgettes gebruiken ;)

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
- 3 aubergines
- 300 gram (runder)gehakt
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 1 paprika (welke kleur je lekker vind)
- 3 tomaten
- 1 tl oregano
- ½ tl kaneel
- ½ tl komijn
- chilivlokken, of chilipoeder
- peper en zout
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 200 gram feta
- olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Snij de aubergines doormidden en hol ze uit. Kook ze in water met zout (ongeveer 10 minuutjes) en laat ze daarna uitlekken.
- Bak het gehakt rul en voeg eerst de gehakte knoflook en fijngesneden uien toe gevolgd door tomaat en paprika.
- Voeg de oregano, kaneel, komijn, chili, peper/zout en de tomatenpuree toe.
- Laat dit ongeveer 10 minuutjes lekker sudderen.
- Vul de aubergines met het mengsel en verdeel er de verkruimelde feta overheen en giet er een beetje olijfolie overheen.
- Zet het geheel ongeveer 30 minuten in een oven op 180 graden.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse

Doorsturen

Home Recepten