Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Franse worteltjes uit de Vichy Carottes Vichy

Franse worteltjes uit de Vichy Carottes Vichy

Door: pwiggers

  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-08-2016

Ingrediënten 2 personen


Plm. 400 gram worteltjes (geschrapt en in plakjes gesneden van plm. 1/2 cm dik)
30 + 10 gram roomboter
snufje zout
1 afgestreken eetlepel suiker of basterdsuiker + 2 theelepels suiker
1 dl mineraalwater of kraanwater
fijngehakte peterselie
snufje zout


Verder heb je nodig


Pan met dikke bodem

Heerlijke vichyworteltjes, lekker zoet

In de pan, op het bord met scholfilet en de foto uit het kookboek


Het recept voor deze heerlijke zoete worteltjes vond ik in het kookboek "Elizabeth Davids beste recepten".  Volgens de beschrijving in het boek één van de bekendste groentegerechten uit de Franse keuken.  De worteltjes worden gekookt in mineraalwater (bijv. Vichyater) vandaar de naam van dit bijgerecht. Je kunt natuurlijk elke soort mineraalwater gebruiken of gewoon kraanwater.
De worteltjes zijn erg lekker. Ook kinderen zullen hier ongetwijfeld van smullen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt 30 gram roomboter in een pan met dikke bodem.
Voeg de wortelplakjes + 1 eetlepel suiker hieraan toe.
Roer alles goed door.
Voeg nu het (mineraal)-water eraan toe en breng aan de kook.
Laat de worteltjes plm. 20 - 25 minuten zachtjes koken tot de worteltjes gaar zijn en het water is verdampt.
Regelmatig roeren en kijken of er eventueel nog wat water toegevoegd moet worden.
Als de worteltjes gaar zijn en het water is verdampt voeg er dan nog een klont roomboter en wat suiker aan toe.
Schud de worteltjes door elkaar zodat ze niet gaan plakken.
Strooi de gehakte peterselie over de worteltjes.
Maak op smaak met een snufje zout.

Tags, , ,

Serveertip

Lekker met mijnScholfilet-a-la-milanese en gekookte aardappelen of aardappelpuree.

Bron

Iets aangepast recept uit het kookboek "Elizabeth Davids beste recepten".



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top