zaterdagavond snacks 12 candlelight canapes

  • Engels, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • zaterdagavond snacks 12 candlelight canapes

    Zaterdagavond snacks 12 candlelight canapes

    Zaterdagavond snacks 12 candlelight canapes

" Now I want you to look through my collection of haute cuisine cookery books - without, of course, creasing the pages. Find little things that we can do quickly!"

Hyacinth Bucket

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ricotta schuitjes :

12 dikke zachte toastjes langwerpig ( weet de naam niet )
1 bakje ricotta
3 el room ( geen light )
2 tl italiaanse kruiden gedroogd
1 bakje uien chutney

wasabi avocado garnalen:

12 rijst crackertjes met kruiden
24 rivier kreeftjes
1 bos uitje alleen het groen , julliene gesneden
1 el soya saus
1 tl wasabi pasta
2 tl sesamolie
1 rijpe avocado
sap van 1/2e limoen
1 rode peper ( zonder pitjes ) zeer fijn gesnipperd.

parmezaan uien toast:

200 gram gesnipperde uitjes
1 el soure cream
2 el mayonaise
1 el gerookt paprika poeder
3 el geraspte parmezaan
6 sneden dik wit brood ( zelf snijden )

paddenstoelen cups met boursin:

12 mini pastei bakjes k&k
1 pakje boursin ( groot & zacht )
2tl verse tijm
2 knoflook tenen gesnipperd
1 el boter
1 el olie
3 el droge witte wijn
400 gram gemengde paddenstoelen

zalmmousse:

1 komkommer in 12 plakjes met schil
200 gram gerookte zalm
200 gram roomkaas naturel
1 el citroen sap
cayenne peper, zout , zwarte peper naar smaak



Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven
mengkommen
koekenpan
spuitzak
keukenmachine

Bereidingswijze

Ricotta schuitjes:
meng ricotta en room plus kruiden zeer glad , zet even koud weg om op te laten stijven .
verwarm een koekenpan op laag vuur en warm daarin de toast op.
beleg nu met een dot ricotta en een beetje uien chutney , serveer direct.

wasabi avocado garnalen:
leg de bosui in ijswater tot gebruik ( ze moeten slap worden )
meng in een kom de avocado met limoen sap tot een spread , voeg evt zout en peper toe.
meng in een andere kom alle ingrediënten , behalve de garnalen en bosui ,
laat even intrekken , voeg dan garnalen toe, laat weer even intrekken ,
maak de crackers op met 2 garnalen per toast , finish met plukje bosui ( uitgelekt natuurlijk )

parmezaan uien toast:
druk met een vormpje 12 rondjes uit de sneden 1,5 cm dik 3 cm doorsnee.
smeer in met wat olie op beide zijden , bekleed een bakplaat met bakpapier en leg ze daar op
verwarm je oven op 200
meng de rest van de ingredienten in een kom behalve het paprika poeder.
verdeel het mengsel over de broodjes en bak tot goud bruin en bubbelend.
laat even afkoelen , bestrooi met wat paprika poeder en serveer

paddenstoelen cups met boursin::
druk de desels van de bakjes naar binnen ( ga niet lopen pielen om ze eruit te krijgen, gebruiken doen we ze toch niet, en zo heb je extra buffer om te zorgen dat de bodem niet

te nat wordt )
bak af op de helft van de tijd als op de verpakking , neem uit en laat op je bakplaat afkoelen, houdt je oven op temperatuur.
snijdt de kontjes van de paddenstoelen ( niet wassen ! ) en snijdt in reepjes
verwarm boter en olie en bak op laag vuur glazig en totdat het water uit de paddenstoelen is gelopen, giet desnoods af.
voeg knoflook en tijm toe , en bak 1 minuut mee , voeg wijn toe schraap alles van de bodem , en bak totdat de meeste wijn verdampt is.
vul de bakjes met de paddenstoelen en lepel daar wat boursin op , bak nu af in de oven op de andere helft van de tijd serveer direct

zalmmousse:
meng de ingredienten behalve de kruiden en de komkommer natuurlijk, in je keuken machine voeg zout pepers toe en schep door proef, en voeg naar smaak meer toe
breng over naar je spuitzak en vul de komkommer, garneer evt. met wat viseitjes







Bron

Huftington post

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hans3333 avatar
hans3333

Doorsturen

Home Recepten