1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Vlierbloesemsiroop

Vlierbloesemsiroop

Door: nheerkens

  • Europees, Niet-alcoholische dranken
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-08-2016

Ingrediënten 1 personen


500 ml (zelfgemaakte) appelsap
1 ltr water
1,5 kg suiker
1 vanillestokje
2 citroenen
15 schermen vlierbloesem


Verder heb je nodig


Ruime pan
grote glazen kom of emmertje met deksel
zeef- of passeerdoek
afsluitbare flessen


Van een vlierstruik heb je twee keer per jaar plezier. Je kan zowel de bloemschermen als de bessen gebruiken voor al dan niet alcoholische dranken. 
Let wel op dat je in het voorjaar niet alle schermen plukt. Je krijgt dan in het najaar geen bessen meer.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de appelsap, het water, de suiker en het opengeneden vanillestokje aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken tot de suiker is opgelost en laat dan afkoelen tot lauwwarm.
Boen de citroenen schoon en snijd in plakjes.
Doe deze met de (ongewassen) vlierbloesemschermen in een grote (afsluitbare) glazen kom of emmmertje, schenk het afgekoelde appelsap er over en laat dit 2 dagen trekken.
Schenk de siroop door een natgemaakte passeerdoek over in de pan en breng weer kort aan de kook. Giet de siroop dan nog kokend in schone (weck)flessen, sluit ze luchtdicht af en zet ze koel en donker weg.

Tags

Serveertip

Doe wat decoratieve vlierbloemetjes in de flessen voordat je de siroop er in giet.

Bron

Landleven Scheurkalender 2016



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nheerkens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top