1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Tarte tatin
  6. SJALOTTEN TARTE TATIN

SJALOTTEN TARTE TATIN

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-08-2016

Ingrediënten 4 personen


400 g sjalotten
1.5 dl rode port
1.5 dl rode wijn
50 g suiker
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
1 blaadje laurier
5 sneetjes bladerdeeg


Verder heb je nodig


-ronde ovenschaal (doorsnede ca. 20 centimeter), of 4 1-persoons ovenschaaltjes
-deegroller


SJALOTTEN TARTE TATIN
SJALOTTEN TARTE TATIN

Hartige tarte tartin om vingers van af te likken, rechtstreeks uit de Franse keuken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180ºC.
-Pel de sjalotten en halveer grote exemplaren.
-Breng de port met de wijn, suiker, kaneel, kruidnagel en laurier aan de kook en voeg de sjalotten toe en laat het koken tot het vocht een siroopachtige dikte heeft.
-Laat het bladerdeeg ontdooien.
-Leg de sneetjes op elkaar en rol ze uit tot een lap die ca. 3 centimeter groter is dan de schaal.
-Schenk de siroop met de sjalotten in een ovenschaal en dek het af met het deeg.
-Laat de tarte tatin in 25 minuten gaar en goudbruin worden in de oven.
-Stort de taart wanneer hij nog warm is omgekeerd op een platte schaal en serveer direct.

Bron

Solo open kitchen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top