Carpaccio van rundvlees met pesto
- Italiaans, Voorgerecht
- 20-30 min.
Carpaccio van 9 maanden gerijpte bavette met a la minute pesto.
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gram rund vlees (het liefst Ierse bavette)4 eetlepels pijnboompitten
¼ bos verse Basilicum
Parmezaanse kaas
Olijf olie extra vierge
100 gram Rucola sla
1 limoen
2 Knoflooktenen ½ uur gekookt in water
Peper en zout
Benodigdheden
Koekenpan, schaal, snijplank, scherp mesBereidingswijze
1.Bak de pijnboompitten in een pannetje met een scheutje olijfolie tot de pitten bruin kleuren. Laat vervolgens afkoelen.
2. Kook de knoflooktenen 30 minuten in water
3.Snijd de basilicum in kleine reepjes.
4. Leg de basilicum op de schaal waar je de carpaccio op gaat serveren.
5. Voeg de knoflook toe aan de basilicum, roer dit door elkaar met een scheut olijfolie en peper & zout.
6. Voeg de afgekoelde pijnboompitten toe en kneus ze zodat ze in de pesto mengen.
7. Schaaf ongeveer 3 eetlepels Parmezaanse kaas over de pesto en meng dit ook in het geheel.
8. Zorg dat je het vlees tegen de draad (spiervezels) in snijdt. Snijd plakjes van 2 mm en leg ze dakpansgewijs op de schaal.
9. Garneer het vlees met peper & zout, limoensap, geraspte Parmezaanse kaas, en de rucola sla.
Bron
SIEB