1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pesto
  6. Carpaccio van rundvlees met pesto

Carpaccio van rundvlees met pesto

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-08-2016

Ingrediënten 4 personen


500 gram rund vlees (het liefst Ierse bavette)
4 eetlepels pijnboompitten
¼ bos verse Basilicum
Parmezaanse kaas
Olijf olie extra vierge
100 gram Rucola sla
1 limoen
2 Knoflooktenen ½ uur gekookt in water
Peper en zout


Verder heb je nodig


Koekenpan, schaal, snijplank, scherp mes


Carpaccio van rundvlees met pesto
Carpaccio van rundvlees met pesto

Carpaccio van 9 maanden gerijpte bavette met a la minute pesto.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Bak de pijnboompitten in een pannetje met een scheutje olijfolie tot de pitten bruin kleuren. Laat vervolgens afkoelen.
2. Kook de knoflooktenen 30 minuten in water
3.Snijd de basilicum in kleine reepjes.
4. Leg de basilicum op de schaal waar je de carpaccio op gaat serveren.
5. Voeg de knoflook toe aan de basilicum, roer dit door elkaar met een scheut olijfolie en peper & zout.
6. Voeg de afgekoelde pijnboompitten toe en kneus ze zodat ze in de pesto mengen.
7. Schaaf ongeveer 3 eetlepels Parmezaanse kaas over de pesto en meng dit ook in het geheel.
8. Zorg dat je het vlees tegen de draad (spiervezels) in snijdt. Snijd plakjes van 2 mm en leg ze dakpansgewijs op de schaal.
9. Garneer het vlees met peper & zout, limoensap, geraspte Parmezaanse kaas, en de rucola sla.

Bron

SIEB



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smulweb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top