Gevulde puntpaprika met gehakt en spek
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Af en toe heb ik een periode dat ik weer even aan mijn lijn moet denken, slik. Ik maak dan koolhydraat arme recepten. Dit recept is niet helemaal zelf bedacht. Er bestaan genoeg gevulde puntpaprika recepten natuurlijk. Ik heb alleen de kruiden naar eigen idee gedaan. Het resultaat is erg lekker.
Ingrediënten 2 recipe.people
- 400 gr. gehakt.- 2 puntpaprika's gehalveerd
- 1 tl sambal manis
- ketjap zout scheut
- zout en peper naar smaak
- 1 ei
- 1 teentje knoflook in kleine stukjes
- ontbijtspek
- geraspte kaas
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 780,31 kcal |
Koolhydraten | 14,05 g |
Eiwitten | 62,25 g |
Vetten | 52,25 g |
Benodigdheden
Oven, ovenschaalBereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de puntpaprika en haal de zaadjes er uit.
Meng het gehakt met het ei de sambal manis, zout peper, de ketjap en knoflook.
Stop de gehaktmengsel in de puntpaprika (in een voorgevette ovenschaal).
Leg er ontbijtspek en geraspte kaas op en zet het ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Bron
Internet en mezelf
Serveertip
Lekker met een frisse salade.