1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Turkse gehaktspiesen

Turkse gehaktspiesen

Door: Smu1webmagazine

  • Turks, Streekgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-08-2016

Ingrediënten 4 personen


500 g lamsgehakt en/of rundergehakt
1 kleine ui, geraspt
2 grote tenen knoflook, geperst
1 el milde paprikapoeder
1 volle tl kaneel
1 volle tl gemalen komijn
versgemalen zwarte peper en zout
20 g bladpeterselie, fijngehakt
3 el couscous
4 el olijfolie
150 ml Griekse yoghurt
3-4 el mayonaise
pitabroodjes, geroosterd


Verder heb je nodig


Barbecue
8 houten spiesen, geweekt in water

Turkse gehaktspiesen
Turkse gehaktspiesen
Turkse gehaktspiesen
Turkse gehaktspiesen

Een heerlijke BBQ-recept uit de zomerse Smult 12! Wil je Smult thuis ontvangen? Hier vind je onze aanbiedingen » http://www.smult.nl/

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verhit de barbecue. Maak het gehakt los in een kom en meng met ui en 1 teen knoflook. Voeg paprikapoeder, kaneel, komijn, peper en zout, peterselie, couscous en 2 eetlepels olijfolie toe en kneed alles goed door tot het gehakt wat plakkerig en egaal gemengd is.

2. Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties en vorm ze rond een spies tot een lang worstje van ca. 3 cm dik. Laat de gehaktspiesen 30 minuten afgedekt in de koelkast opstijven. Laat ze weer op kamertemperatuur komen.

3. Meng de resterende knoflook in een kom met Griekse yoghurt en mayonaise. Voeg naar smaak peper en zout toe.

4. Bestrijk de spiesen dun met olie en rooster ze op de barbecue in 8-10 minuten rondom gaar. Keer ze regelmatig en zorg dat ze niet te bruin worden. Serveer met knoflooksaus en geroosterde pitabroodjes.

Tags, , , ,

Bron

Smult 12



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top