Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

    Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

    Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

  • Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

    Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

    Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

  • Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

    Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

    Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

  • Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

    Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

    Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

  • Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

    Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

    Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

  • Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

    Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

    Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

  • Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

    Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

    Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

  • Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

    Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

    Spaanse mosselen met Chorizo en tomatensaus

Als je regelmatig mosselen eet is het lekker om zo nu en dan eens een ander recept te proberen. Deze Spaanse variant is erg lekker en bovendien heel gemakkelijk om zelf te maken.
Met mijn Aioli-zelfgemaakt-het-lekkerst stokbrood en een frisse salade was het een heerlijke maaltijd.
Het nat wat onder in de pan blijft zitten gooi je natuurlijk niet weg. Schep een paar lepels over wat mosselen op je bord. Je kunt het lekker oplepelen als een soepje of opdeppen met stokbrood. Mocht er toch nog wat overblijven dan heb je de volgende dag met een paar overgebleven mosselen nog een heerlijk soepje.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 2 kg mosselen
- 100 gram Chorizo
- 1 grote ui
- 3 st. bleekselderij
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 2 a 3 verse tomaten
- 1 rode Spaanse peper
- 150 ml droge witte wijn
- eventueel peterselie en citroen om mee te garneren.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1577,65 kcal
Koolhydraten 87,41 g
Eiwitten 186,87 g
Vetten 46,77 g
Benodigdheden

Mosselpan of andere grote pan.

Bereidingswijze

- Maak de mosselen schoon en controleer ze op kapotte (die gooi je weg)
- Snijd de Chorizo fijn en bak deze in de mosselpan
- Snipper de ui, snij de bleekselderij fijne en bak dit 2 minuten mee.
- Snij de Spaanse peper heel fijn en de verse tomaten in blokjes. Voeg deze samen met het blik tomatenblokjes en de wijn toe.
- Laat dit nog eventjes pruttelen en voeg dan de mosselen toe.
- Zet het vuur hoog en kook de mosselen in 5 tot 7 minuten gaar. Af en toe omhusselen.

Bron

Inspiratie van "Leuke recepten" In eigen keuken gemaakt, aangepast en gefotografeerd.

Serveertip

Serveren met (zelfgemaakte) aioli en stokbrood en eventueel een salade.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten