1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Aziatische speklap met ei en champignons

Aziatische speklap met ei en champignons

Door: deonart

  • Aziatisch, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-07-2016

Ingrediënten 4 personen


500 g speklap, in stukjes
15 g Chinese champignons (gedroogde shiitakes) geweekt, en in hand uitgedrukt totdat het droog is), in plakjes
2 steranijs
4 teentjes knoflook, gekneusd
1 liter water
olie voor bakken

6 hardgekookte eieren
lente-ui voor garnering

voor kruiden marinade
1+1/2 e lichte sojasaus
1 e oestersaus
1 t droge sherry
1 e donkere sojasaus
1 t suiker
zwarte peper
zout


Aziatische speklap met ei en champignons
Aziatische speklap met ei en champignons
Aziatische speklap met ei en champignons
Aziatische speklap met ei en champignons
Aziatische speklap met ei en champignons
Aziatische speklap met ei en champignons
Aziatische speklap met ei en champignons
Aziatische speklap met ei en champignons
Aziatische speklap met ei en champignons
Aziatische speklap met ei en champignons

Te gek van smaak, maak het!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Marineer speklappen met de kruiden voor ten minste 30 minuten.
2. Bak steranijs tot geuren vrijkomen en bak knoflook tot bruin.
3. Bak speklappen in gegeurde olie tot ze verkleurd zijn.
4. Voeg de champignons en de marinade erbij en voeg genoeg water erbij dat het vlees precies onder staan.
5. Smoor met deksel op pan het vlees op zacht vuur voor 1 uur.
6. Proef smaak na op zout en peper.
7. Meng eieren erdoor tot goed omhuld met saus en garneer met lente-ui.

Tags

Serveertip

Lekker met bami



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top