Nachoschotel
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Apart , en geheel naar eigen smaak te maken, deze nachoschotel . Voordeel is dat je ingredienten kan toevoegen of weglaten wat je niet lekker vind
Ingrediënten 6 recipe.people
Benodigdheden500 gr. mager rundergehakt
3 a 4 eetlepels cajunkruiden
1 ui in ringen
1 rode en 1 gele paprika
250 gram grof gesneden champignons
2 vleestomaten
100 gr. cheddar
200 gram geraspte kaas (mag best pittig zijn )
200 gram tortillachips (naturel maar cheese is ook heel lekker)
1 eetlepel jalapegnopepers (potje) , ik had de groene , die zijn wat milder, de rode zijn ook lekker maar neem dan wat minder want die zijn erg pittig
Benodigdheden
hapjespan/wokBereidingswijze
Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 graden
Doe wat olie of boter in je hapjespan/wok. Fruit de uien en bak het gehakt rul. Voeg de champignons toe. Doe als laatste de jalapegnopepers erdoor (ook in blokjes gesneden) Als je gehakt goed rug
Snijd de tomaten in blokjes , de cheddar in reepjes en de paprika klein. Schep om en om in een grote schaal.
Voeg 150 gram geraspte kaas erdoor. Als je gehakt goed rul gebakken is doe je dit bij het geheel en schep goed door. Doe er 3 a 4 eetlepels cajunkruiden door. Schep nogmaals goed door. Neem je tortillachips en verdeel dit over je schotel. Verdeel als laatste nog wat gereaspte kaas over het gehaal .
Schuif in de oven en bak in ongeveer 15 minuten af. Je kaas is dan lekker gesmolten.
Succes en eet smakelijk