Veganistisch Bonen Bunny Chow

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Veganistisch Bonen Bunny Chow

    Veganistisch Bonen Bunny Chow

    Veganistisch Bonen Bunny Chow

  • Veganistisch Bonen Bunny Chow

    Veganistisch Bonen Bunny Chow

    Veganistisch Bonen Bunny Chow

Volledig maaltijd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

1 heel wit brood
3 gekookte en geschilde aardappelen
400 gram kidneybonen
2 grote tomaten
1 gesneden ui
200 ml groentebouillon
2 eetlepels tomatenpuree
2 teentjes geperste knoflook
1 eetlepel gesneden gember
2 eetlepels currypoeder
0,5 gesneden groene peper
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel koriander
1 theelepel zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


1. Verhit olie in de pan en bak de ui goudbruin.
2. Voeg de gember, knoflook, groene peper, currypoeder, komijn, koriander, chilipoeder en het zout toe.
3. Doe hierna de gesneden aardappelen en de runderbouillon in de pan.
4. Laat het geheel koken tot het goudbruin is.
5. Voeg de gesneden tomaten en de uitgelekte kidneybonen toe.
6. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat dit 15 minuten sudderen.
7. Snijd ondertussen het brood horizontaal doormidden en haal de zachte binnenkant eruit.
8. Vul het uitgeholde brood met de bonencurry en garneer dit met koriander.

Bron

Kaapstad Magazine.nl

Serveertip

gebruik de zachte binnenkant van het brood als ‘deksel' voor op je curry of vervang het grote brood voor kleine varianten en geef iedereen aan tafel een eigen mini-bunny chow!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar
deonart

Doorsturen

Home Recepten