1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Clafoutis
  6. Clafoutis met bramen en abrikozen

Clafoutis met bramen en abrikozen

  • Frans, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-07-2016

Ingrediënten 4 personen


4 verse abrikozen, in partjes
4 el sinaasappellikeur
1 bakje bramen
4 eieren
75 g fijne kristalsuiker
100 g bloem
50 g boter, gesmolten
200 ml crème fraîche
250 ml volle melk
poedersuiker


Verder heb je nodig


Handmixer
lage dichte metalen taartvorm Ø 26 cm, ingevet

Clafoutis met bramen en abrikozen
Clafoutis met bramen en abrikozen

Dit zoete bakrecept komt uit de zomerse Smult 12! Wil je Smult ook thuis ontvangen? Hier vind je onze aanbiedingen » http://www.smult.nl/#smult-aanvragen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe abrikozen in een kom. Sprenkel er 2 eetlepels likeur over. Doe bramen in een andere kom en sprenkel er 2 eetlepels likeur over.

2. Klop in een beslagkom eieren en suiker met de handmixer tot een luchtig mengsel. Klop er vervolgens bloem, gesmolten boter, crème fraîche en melk door.

3. Schenk het beslag in de taartvorm en verdeel partjes abrikoos en bramen erover.

4. Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de clafoutis in 40-50 minuten goudbruin en gaar.

5. Bestrooi de clafoutis direct uit de oven met poedersuiker. Laat afkoelen tot lauwwarm.

Serveertip

Erg lekker met roomijs.

Bron

Smult 12



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top