Zuid-Afrikaans Duitse Aardappelsalade

  • Afrikaans, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-07-2016
  • Zuid-Afrikaans Duitse Aardappelsalade

    Zuid-Afrikaans Duitse Aardappelsalade

    Zuid-Afrikaans Duitse Aardappelsalade


Uit Duitsland zijn veel mensen naar Zuid-Afrika geïmmigreerd. Rond 1900 was het voor “Europeanen” een rage om werk te gaan zoeken in Zuid-Afrika.
En of deze salade iets Duits in zicht heeft? Weet ik niet, maar wat ik wel weten, is dat zowat alles met aardappel en mayonaise bereid, word door de Zuid-Afrikaners Duits genoemd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 aardappels, geschild en in grote blokjes gesneden
olie voor bakken
100 g gerookte spek, fijn
1 ui fijn
1 t suiker
mayonaise (zoveel je wilt)
1 e gecondenseerde melk
3 t Franse mosterd
fetakaas verkruimeld
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Kook aardappel blokjes tot gaar, maar niet pap.
2. Bak spekjes tot knapperig en haal uit pan.
3. Bak in vet de ui en suiker tot wat gekarameliseerd.
4. Meng de aardappel, ui en spek en laat afkoelen.
5. Meng de mayonaise, mosterd en gecondenseerde melk en feta en meng dit door koude aardappelmengsel.
6. Laat een half uurtje staan voor smaken om goed te mengen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten