Papillot met pladijs (Schol), courgette en tapastomaten. Recept van mijn Belgische vrienden.

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-07-2016
  • Papillot met pladijs (Schol), courgette en tapastomaten. Recept van mijn Belgische vrienden.

    Papillot met pladijs (Schol), courgette en tapastomaten. Recept van mijn Belgische vrienden.

    Papillot met pladijs (Schol), courgette en tapastomaten. Recept van mijn Belgische vrienden.

Valt verder weinig over te vertellen, alleen dat de Belgen ook heerlijk kunnen kokkerellen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 pladijsfilets
200 g tapastomaten
1 courgette
3 lente-uitjes
1limoen
1 plantje dille
4 dikke patattekes (aardappels)
1 teentje knoflook
100 g boter
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Steelpannetje, bakpapier, aluminiumfolie.

Bereidingswijze

1) Wrijf de aardappelen goed schoon onder koud water en kook ze 25 a 30 min. gaar in de schil in licht gezouten water.
2) Dep intussen de pladijsfilets goed droog.
3) Snij de ongeschilde courgette in flinterdunne schijfjes. Snij de lente uitjes middendoor en daarna in fijne sliertjes. Snipper het knoflook fijn en pers de limoen.
4) Smelt de boter in een steelpannetje en bak het fijngesnipperde knoflook en de lente ui 1 minuut glazig. Roer er de helft van het limoensap onder en kruid met peper en zout.
5) Schik 4 vellen bakpapier op 4 vellen aluminiumfolie. Verdeel er de schijfjes courgette over en schik er de pladijsfilets op. Giet er de boter over.
6) Snipper de dille grof en snij de tapastomaten doormidden. Verdeel over de pladijsfilets papillotten goed dicht.
7) Laat de papillotten ong. 10 min. garen in een matig warme oven of op de barbecue.
8) Verwarm de aardappelen nog even op de hoek van de barbecue of op de stoof.

Bron

Bij mijn Belse vrienden in Koersel..

Serveertip

Drink en een heerlijk Belgisch biertje bij zoals Tempelier of een glas Vermentino di Sardegna.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten