Zomers laagjesdessert

  • Internationaal, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-07-2016
  • Zomers laagjesdessert

    Zomers laagjesdessert

    Zomers laagjesdessert

Zoet en vol fruit, dat zijn deze zomerse desserts. Het gerecht komt uit Smult 12, wil je ook een abonnement? Dat regel je hier: http://www.smult.nl/#smult-aanvragen 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g verse abrikozen, gehalveerd, pit verwijderd
2-3 el versgeperst sinaasappelsap
2 zakjes vanillesuiker
400 g gemengd rood fruit (rode bessen, frambozen, aardbeien)
250 g Griekse yoghurt
spuitbus slagroom
25 g hazelnoten, fijngehakt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine

Bereidingswijze

1. Pureer abrikozen in de keukenmachine met sinaasappelsap en vanillesuiker tot moes. Doe de moes over in een kom.

2. Houd een paar rode bessen achter voor garnering en pureer overige rode fruit in de keukenmachine.

3. Schep ¾ van de abrikozenmoes in 4 hoge glazen. Schep hierop een laag Griekse yoghurt met daarop een laag rood fruit en dek af met de resterende abrikozenmoes.

4. Garneer met een flinke toef slagroom, hazelnoten en rode bessen.

Bron

Smult 12

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten