Ribeye van de barbecue met steaksaus

  • Amerikaans, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Ribeye van de barbecue met steaksaus

    Ribeye van de barbecue met steaksaus

    Ribeye van de barbecue met steaksaus

Ribeye van de bbq.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 ribeye steaks
1 tl gerookte-paprikapoeder zoet
1 tl zwarte-peperkorrels
½ tl chiliflakes
1 tl venkelzaad
6 saffraandraadjes
30 g geraspte mierikswortel (potje)
30 g tomatenketchup30 g dijonmosterd
30 g donkere basterdsuiker
30 g worcestershiresauce
15 g honing
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Steek de barbecue aan. Laat de ribeyes op kamertemperatuur komen.
Doe de gerookte-paprikapoeder, peperkorrels, chiliflakes, het venkelzaad en de saffraan in de vijzel en wrijf fijn. Passeer het mengsel door een fijne zeef en wrijf het vlees ermee in. Laat de smaak 15 min. intrekken. Meng ondertussen voor de steaksaus de mierikswortel, ketchup, mosterd, basterdsuiker, worcestershiresauce en honing in een kom.
Leg de ribeyes op de hete grill direct boven de hete houtskool. Keer na 1½-2 min. en gril nog 1½-2 min. op de andere kant voor een rode steak. Laat iets langer liggen voor medium gegaard vlees. Bestrooi het vlees met zout, verpak het losjes in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de steaksaus.

Bron

Allerhande AH

Serveertip

Lekker met courgettes van de barbecue.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

fun2chat avatar
fun2chat

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten