1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Ribeye van de barbecue met steaksaus

Ribeye van de barbecue met steaksaus

  • Amerikaans, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-07-2016

Ingrediënten 4 personen


4 ribeye steaks
1 tl gerookte-paprikapoeder zoet
1 tl zwarte-peperkorrels
½ tl chiliflakes
1 tl venkelzaad
6 saffraandraadjes
30 g geraspte mierikswortel (potje)
30 g tomatenketchup30 g dijonmosterd
30 g donkere basterdsuiker
30 g worcestershiresauce
15 g honing



Ribeye van de barbecue

Ribeye

Ribeye

Ribeye van de bbq.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Steek de barbecue aan. Laat de ribeyes op kamertemperatuur komen.
Doe de gerookte-paprikapoeder, peperkorrels, chiliflakes, het venkelzaad en de saffraan in de vijzel en wrijf fijn. Passeer het mengsel door een fijne zeef en wrijf het vlees ermee in. Laat de smaak 15 min. intrekken. Meng ondertussen voor de steaksaus de mierikswortel, ketchup, mosterd, basterdsuiker, worcestershiresauce en honing in een kom.
Leg de ribeyes op de hete grill direct boven de hete houtskool. Keer na 1½-2 min. en gril nog 1½-2 min. op de andere kant voor een rode steak. Laat iets langer liggen voor medium gegaard vlees. Bestrooi het vlees met zout, verpak het losjes in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de steaksaus.

Serveertip

Lekker met courgettes van de barbecue.

Bron

Allerhande AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fun2chat


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fun2chat
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top