1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Soep
  5. Panzanella soep

Panzanella soep

Door: willem04

  • Italiaans, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-07-2016

Ingrediënten 4 personen


1 rode ui, 2 tenen knoflook, 2 rode paprika's, 1 komkommer, olijfolie, 125 gr stevig (volkoren) brood, 1 blik tomaten (400 gr), 650 ml groente- of kruidenbouillon,1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden, verse basilicum, enkele zwarte olijven.


Verder heb je nodig


Mes,pan, koekenpan, staafmixer


Heerlijke italiaanse tomatensoep uit Toscane

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de ui schoon en snij die in partjes. Pel de knoflook, maak de paprika schoon en snij het vruchtvlees in blokjes, Schil de komkommer, snij de komkommer inde lengte doormidden of in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij hert vruchtvlees in stukjes
Verhit een klein scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg de blokjes paprika toe, roerbakalles samen 1 minuut en strooi dan de stukjes komkommer in de pan. Voeg een flinke scheut water toe en laat alles samen een kleine 10 minuten zachtjes smoren.
snij het brood in stukjes en bak deze in de koekenpan in olijfolie. Laat de croutons op keukenpapier uitdampen. Voeg de bouillon, tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe en breng alles aan de kook. Laat alles een kleine 10 minuten zachtjes pruttelen en pureer de soep aansluitend met de staafmixer.
Proef of de soep nog wat gekruid moet worden en garneer met wat druppels olijfolie, klein gesneden stukjes zwarte olijf, blaadjes basilicum e n de croutons.

Tags, , ,

Bron

Column van Janny van der heijden in de Eindhovens Dagblad



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willem04
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top