Vegetarische Portabella op de BBQ
- Italiaans, Vegetarisch
- 20-30 min.
Het recept ooit eens ergens gelezen, en er zelf mijn vegetarische draai aan gegeven.
Ingrediënten 4 personen
6 portabella's300 gr roomkaas naturel (bv monchou) op kamertemperatuur
1 rode paprika
2 eetl pijnboompitten
1 teentje knoflook, fijn gehakt
Peper en zout
3 eetl geraspte parmezaanse kaas
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 383,49 kcal |
Koolhydraten | 9,89 g |
Eiwitten | 14,36 g |
Vetten | 31,16 g |
Benodigdheden
Aluminiumfolie of bakjes voor op de BBQ
Bereidingswijze
Snijd de stelen en gehele bruine binnenkant uit de portobello en hak deze fijn.
Snijd de paprika in kleine blokjes en bak deze samen met de knoflook en de stukjes steel 3 min in een koekenpan. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
Rooster ondertussen de pijnboompitjes.
Meng het paprika en portobello-inhoud mengsel door de roomkaas en vul de portobello's hiermee.
Bestrooi met wat pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas. Leg ze op een stuk aluminiumfolie of in een aluminium bakje op de bbq