Ravigotesaus

  • Vis, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 07-07-2016
  • Ravigotesaus

    Ravigotesaus

    Ravigotesaus

Hier het recept voor de heerlijke ravigotesaus, die een lekkerbekje of kibbeling nog lekkerder maakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2el mayonaise
2el yoghurt
1tl mosterd
½ kleine ui
4 kleine augurkjes
1,5tl gedroogde bieslook
1,5tl gedroogde peterselie
1tl suiker (meer naar smaak)
½el kappertjes
1tl gedroogde dragon
Evt. citroensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Blender, keukenmachine of staafmixer

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten door elkaar. Om de boel fijn te maken kun je een keukenmachine of staafmixer gebruiken. Ik raad een staafmixer aan want grove stukken ui in de saus zijn erg scherp. Meng niet direct alle ingrediënten maar neem de mayonaise als basis en voeg beetje bij beetje de overige ingrediënten toe. Zo heb je meer controle over de smaak.

Laatste reacties

hans3333 avatar
hans3333 09-09-2016

Das basis , dat moet iedereen kunnen

orphan avatar
orphan 09-09-2016

Voel je vrij om de yoghurt te vervangen voor meer mayonaise. Je kunt ook zelf mayonaise maken. Ik zal er binnenkort een recept van plaatsen.

hans3333 avatar
hans3333 09-09-2016

Ik maak al mijn saus a la escofier das dus vet zwaar en dik 😁

orphan avatar
orphan 09-09-2016

Dankjewel voor de reactie! Ik zal het aanpassen. Ik gebruik yoghurt omdat het de mayonaise wat frisser maakt. Mayonaise smaakt vaak vettig en 'zwaar', als je begrijpt wat ik bedoel.

hans3333 avatar
hans3333 09-09-2016

voor een echte Ravigotesaus zijn de evt. ingrediënten toch wel basis , het lijkt nu op een aangedikte mayo verdunt met yoghurt , waarom yoghurt?

orphan avatar
orphan 09-09-2016

Dag Erwin. Ik was nog niet blij met de structuur, dus ik heb de Griekse yoghurt gewijzigd naar yoghurt. Heb je het al gemaakt? Ik neem suggesties altijd graag mee!

Delarosa avatar
Delarosa 07-07-2016

Ik neem deze graag van je mee Irma, wij eten elke vrijdag eigenlijk wel een lekkerbekje, deze saus ga ik er zeker bij maken :) Dank je wel hiervoor en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten