Koreaanse Kippenvleugeltjes ‘Gangnam' Style

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-07-2016
  • Koreaanse Kippenvleugeltjes ‘Gangnam' Style

    Koreaanse Kippenvleugeltjes ‘Gangnam' Style

    Koreaanse Kippenvleugeltjes ‘Gangnam' Style

  • Koreaanse Kippenvleugeltjes ‘Gangnam' Style

    Koreaanse Kippenvleugeltjes ‘Gangnam' Style

    Koreaanse Kippenvleugeltjes ‘Gangnam' Style

Mijn voorliefde voor Aziatische, met name Koreaanse, muziek, cultuur en verdedigingskunst bij deze vertaald naar gegarandeerde gastronomische verlichting. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
• 12 biologische kippenvleugeltjes
• 2 theelepels Chinese 5-spices (toko)
• Zeezout en vers gemalen zwarte peper
• 200 gr. Zilvervliesrijst
• 1 stuk gember (duimgroot)
• 2 eetlepels tomatenketchup
• 1 eetlepel soja saus (zout)
• 1 eetlepel honing
• 1 eetlepel sesamzaad
• 2 tenen knoflook
• 1 (of 2) rode pepers
• 2 paksoi
• drupje sesamolie
• 2 eieren (vrije uitloop)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven, grill, wok

Bereidingswijze

De kippenvleugels:
- Verwarm de oven voor op 180 gr. Celsius
- Knip de vleugeltjes in en strek ze in de lengte uit, hier en daar een botje brekend.
- Bestrooi met de 5-spices, een flinke snuf zout en wrijf goed in.
- Leg ze lepeltje-lepeltje in een ovenschaal, bedek met aluminiumfolie en zet 50 minuten in de voorverwarmde oven (180)

De rijst, deel 1
- Kook de rijst volgens instructies en laat uitlekken.
- Spreid op een schaal en laat afkoelen

Het magische glazuursel:
- schil en versnipper/stamp de gember in een kom
- Voeg de ketchup, honing, soja saus en een drupje sesamolie toe en meng alles tot glazuursel
- Haal de gegaarde kip uit de oven, en besmeer ze met glazuursel
- Leg de kip nu onder de gril, regelmatig keren en insmeren totdat ze helemaal knapperig zijn (ong. 30 minuten)
- Verstrooi bij de laatste glazuursessie de sesamzaadjes over de vleugels

De rijst, deel 2
- Als de vleugeltjes bijna klaar zijn: pel en snijd de knoflook en chilipeper
- Snijd de paksoi in dunne repen
- Bak alles in hete olie in een wok
- Voeg de rijst toe en laat warm worden

Serveren:
- Haal de kippenvleugels uit de ovenschaal en leg op een bord of schaal
- Zet de ovenschaal met vetrestjes op het vuur en voeg 200 ml water toe
- Laat dit 5 min. Pruttelen, alle restjes meenemend
- Haal het overtollig vet aan de bovenkant eraf
- Meng deze saus door de rijst
- Schijf de rijst naar 1 kant van de wok en roerbak de eieren in de andere helft
- Meng het geheel samen en maak af met peper en zout
- Serveer de rijst met de 3 a 4 kippenvleugels er bovenop.


맛있게 드세요
Mas-issge deuseyo / Eet smakelijk !

Bron

http://www.jamieshomecookingskills.com/recipe.php?title=chicken-wings-gangnam-style

Laatste reacties

Sheng_Donk283 avatar
Sheng_Donk283 11-09-2016

Bekijk onze blogs 1 - www.advocaat-rotterdam.blogspot.com/ 2 - www.rechtsbijstandinrotterdam.blogspot.com/ 3 - www.rechtshulp-rotterdam.blogspot.com/ 4 - www.advocaten-rotterdam.blogspot.com/ 5 - www.rechtsbijstand-advocaten-rotterdam.blogspot.com/ 6 - www.advocaten-blog-rotterdam.blogspot.com/ 7 - www.blog-advocaat-rotterdam.blogspot.com/ 8 - www.blog-rechtsbijstand-rotterdam.blogspot.com/ 9 - www.advocaat-rotterdam-rechtshulp-blog.blogspot.com/ 10 - www.rotterdam-rechtsbijstand-blog.blogspot.com/

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten