lamsrack met raapstelenstamppot
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Wol spinnen is een vrij saai karweitje, dat het leukst is om in gezelschap te doen. Al kletsend spin je toch een aardige hoeveelheid wol weg. Is gezelschap niet voorhande, "kijk" ik opgenomen afleveringen van Binnenste Buiten. Vaak breng ik een van de recepten diezelfde middag in praktijk en de recepten die mij lekker lijken als toepassing voor vlees en groenten uit eigen tuin, sla ik op.
Ingrediënten 4 personen
2 rack lamskotelettenboter
olijfolie
zout/peper
aluminiumfolie
Stamppot
500 gr aardappelen
3 bosjes raapstelen
150 ml melk
100 gr roomboter
zout/ peper
Hollandaisesaus
Gastric
100 ml witte wijn
100 ml witte wijnazijn
1 blaadje laurier
1 ui
1 teen knoflook
4 peperkorrels
4 eidooiers
200 ml geklaarde boter
Benodigdheden
OvenBraadpan
Ovenschaal
Stamper
Garde
Bereidingswijze
Schil de aardappels en zet deze op.
Was de raapstelen.
Zet de gastric op. Snijd de ui en knoflook. Breng dit met de wijn, azijn, het blaadje laurier en peperkorrels aan de kook. Laat zachtjes inkoken en zeef het vervolgens. Laat afkoelen.
Ontvlies de lamskoteletten en breng ze op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 150 graden.
Braad de lamskoteletten in half boter, half olijfolie tot dat deze mooi bruin zijn. Doe ze vervolgens in een ovenschaal en zet ongeveer 10 minuten (ligt aan de dikte en hoe zwaar ze zijn) in de oven van 150 graden.
Stamp de aardappelen en snijd de raapstelen. Roer boter en melk door de aardappelen en breng op smaak met zout en peper. Roer als laatst de rauwe raapstelen door de aardappelpuree.
Haal de racks uit de oven en laat ze verpakt in aluminiumfolie 10 minuten rusten.
Doe de gastric in een pannetje samen met de eidooier. Tik nu totdat deze schuimt en stevig wordt. Roer er nu de geklaarde boter doorheen. (Goed kloppen, zeker 6 minuten) Breng op smaak met zout.
Snijd de racks langs het botje. Doe de stamppot op een bord en leg de koteletjes er tegen aan. Doe tot slot de saus er over en serveer uit.
Bron
Http://www.kro-ncrv.nl/binnenstebuiten
Serveertip
Snijd de racks langs het botje. Doe de stamppot op een bord en leg de koteletjes er tegen aan. Doe tot slot de saus er over en serveer uit.