1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Europese keuken
  5. ​Gekarameliseerde peren

​Gekarameliseerde peren

  • Europees, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-07-2016

Ingrediënten 2 personen


2 dikke harde peren
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepels suiker
1 eetlepel kaneel
3 eetlepels rum
3 eetlepels honing
3 eetlepels water
50 gram boter


Verder heb je nodig


Aluminiumbakje, Barbecue


Leuk om te maken met vrienden als afsluiting van een barbecue.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding
1. Schil en ontpit de peren met een appelboor. Laat het steeltje zitten. Snij vervolgens een vlakke kant aan de onderkant zodat de peer rechtop kan staan.
2. Smeer de peren in met kokosolie
3. Meng de suiker en kaneel en schep dit over de peer zodat alle zijden bedekt zijn
4. Meng de rum, honing, water en de boter in een pannetje terwijl je het zachtjes verhit
Schenk de gemaakte saus in een kleine ovenschaal of aluminium bakje en zet de peren erbij
5.Bereid een barbecue voor op een temperatuur van 200 tot 220ºC. Het mooist is een warmte bron aan 2 zijden van de peer.
6.Zet het bakje met de peren in het midden van de barbecue en sluit het deksel.
Check elke 10 minuten of de suiker al gekarameliseerd is. Mocht dat het geval zijn dan borstel je wat saus uit de bak over de peren en sluit je het deksel weer. Dit doe je daarna elke 10 minuten nog een paar keer. Check na 30 minuten met een tandenstoker of de peer zacht genoeg is. Zo niet dan sluit je het deksel nog eens 10 minuten.
7. Haal het bakje van het rooster en schep de peer voorzichtig met een spatel uit het bakje op een bordje.
Als de saus nog te dun is dan verhit je deze nog een beetje door totdat de saus dik genoeg is. Stop op tijd want de saus wordt vanzelf dikker, en gauw te hard, wanneer deze afkoelt.

Serveertip

Serveer de peer met ijs en/of slagroom en een beetje saus.

Bron

Http://bbq-helden.nl/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hgerard


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hgerard
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top