Pulled pork uit de oven (of bbq)

 • Amerikaans, Hoofdgerecht
 • > 120 min.
 • Geplaatst op 04-07-2016
 • Pulled pork uit de oven (of bbq)

  Pulled pork uit de oven (of bbq)

  Pulled pork uit de oven (of bbq)

 • Pulled pork uit de oven (of bbq)

  Pulled pork uit de oven (of bbq)

  Pulled pork uit de oven (of bbq)

Ik heb dit gerecht ooit een keer gevonden en ben het vervolgens aan gaan passen. Het was namelijk mislukt omdat het er te lang in zat, of te kort of weer wat anders. Om dit te voorkomen wil ik graag mijn bevindingen met jullie delen. Ik heb het laatst voor 15 man gemaakt. Na de 15e blije reactie zet ik het nu online.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1.6kg varkensschouder (bot is bij het gewicht inbegrepen)
2tl zout
2el bruine suiker
1el paprikapoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vleesthermometer (dit is zeker een garantie voor de kwaliteit)
Aliminiumfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek de bakplaat met een stuk aluminiumfolie dat groot genoeg is om later het vlees in in te pakken. Haal de zwoerd eraf als dat er nog aan zit. Dep droog met keukenpapier en plaats op de bakplaat. Meng de kruiden in een kom. Masseer de helft van de kruiden in het vlees. Plaats het vlees onbedekt in de oven voor 30 minuten. Pak daarna het vlees in in de folie. Verlaag de temperatuur van de oven naar 150°C (hete lucht 130°C) en doe het vlees terug in de oven voor 4 uur of tot het mals is. Controleer de temperatuur. De binnenkant moet 80 graden zijn. Haal het vlees uit de oven en laat het ingepakt voor 30 minuten rusten. Het rusten is erg belangrijk, hierdoor is het vlees makkelijker uit elkaar te halen. Trek dan het vlees met twee vorken uit elkaar (in het vocht van het vlees!!). Voeg dat de rest van het kruidenmengsel toe en meng goed door het vlees. Serveer het in een broodje, wrap, etc.

Serveertip

Tip 1: Het makkelijkst is, als er een bot in zit, om deze er na het garen uit te halen.
Tip 2: Dit kan ook op een barbecue. Zorg dan wel dat het vlees nog steeds langzaam gaart. In minder dan 3 uur zou het nog niet de 80 graden bereikt moeten hebben. schroei vooraf het vlees dicht. De rest werkt hetzelfde en vergeet de rusttijd niet!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten