1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Vissalade met Venkel en Sinaasappel

Vissalade met Venkel en Sinaasappel

Door: Tilly64

  • Mediterraan, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-07-2016

Ingrediënten 2 personen


1 stuk Vis, bv Pangasius, Victoriabaars of Zalm
Olie, naar keuze om de vis mee in te smeren
Bestrooid met wat gedroogde Kervel, Knoflookpoeder, Oregano, Gemberpoeder, Viskruiden, Paprikapoeder en Uien Granulaat.
1 theelepel Harissa Pikante Variant = Kruidenbouillonblokje zelfgemaakte
2 lepels slabestek Griekse Yoghurt
1 Sinaasappel uitgeperst
2 eetlepels Honing (1 eetlepel is ook voldoende)
10 à 12 Dadels, zonder pit in stukjes gesneden
Venkel zaadjes
1 bakje Gemengde Salademix
1 Venkelknol, in reepjes gesneden
200 gram Kikkererwten


Verder heb je nodig


Steelpan met (losse) Deksel

Vissalade met Venkel en Sinaasappel
Vissalade met Venkel en Sinaasappel

Dit is een voedzame maaltijd die vooral echt lekker is in de zomer. Alles wat erin zit is eigenlijk gezond en goed verteerbaar. Ik heb dit recept op internet gevonden maar eigenlijk is alles aangepast naar onze smaak, overgebleven zijn alleen wat richtlijnen. Je zou bijna kunnen zeggen dat dit een eigen creatie is. Langs deze weg alvast bedankt voor wie het 'ns 'n keertje wil gaan maken volgt hier het recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie met harissa in een pan, bak hierin de met olie Ingesmeerde en met kruiden bestrooide vis. Bak deze aan elke zijde ongeveer 2 minuutjes. Leg er dan een deksel op, zet het vuur uit en laat de vis in de pan nagaren totdat deze bijna gaar is. Je kunt de vis ook in een magnetronbestendige schaal doen, afdekken met magnetronfolie en 3½ tot 4 minuten in de magnetron op vol vermogen zetten of zolang tot de vis net gaar is. Gebruik je zalm kun je het vel er nu gemakkelijker af trekken of verwijden. Pers of knijp het sap uit de sinaasappel, meng deze met de griekse yoghurt, honing goed met elkaar. Doe erdan de stukjes dadels bij. Roer deze eronder met de venkelzaadjes dan kunnen de venkel reepjes en kikkererwten erbij. Hudsel alles goed onder elkaar. Duw de vis in de pan met schep in stukken of doe dit met een vork. Verdeel de salade over de borden schikt hierop de venkel met kikkererwten en eventueel de dadel stukjes en tot slot de vis rondom. Smakelijk Eten!!!

Tags, ,

Bron

Bijna zelf bedacht



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tilly64
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top