Gehakt cupcake quiches
- Afrikaans, Lunch/Brunch
- 30-60 min.
Lekkere lunch hapjes.
Ingrediënten 6 personen
gehakt bakjes500 g rundergehakt<><><><><><><><><><>vulling
75 ml melk
1/2 kop geraspt belegen kaas (Cheddar is lekker)
1/4 t peper
1/2 potje knakworsten, in dunne halve plakjes
1/4 blikje cornedbeef, fijn gemaakt met een vork
2 eieren
klein geraspt ui of uienpoeder
50 g spekplakjes, fijn voor bovenop
Meng ingrediënten door elkaar.
maken van bakjes en afbakken
1. Kwast cup cake vormen in met olie en bedek de binnenkant van 12 cup cake vormen tot bovenaan.
2. Doen een schep vulling in elk bakje gehakt.
3. Doen rauwe gesnipperde ontbijtspek over elk cup cake.
4. Bak voor 30 min. bij 180*C tot gestold en mooi van kleur.
5. Laat cup cakes iets afkoelen en stort ze op een bord.
Serveer met een pasta salade.
Benodigdheden
plaatje met 12 cup cake houdersBereidingswijze
Pasta Salade
INGREDIENTEN 6 PERSONEN
400 g schelpjes macaroni, gaar
25 ml witte azijn
200 ml suiker (3/4 kopje)
1 groene paprika in blokjes
1 e kerriepoeder
1/2 t zout
200 ml tomatenketchup
125 ml olie
1 ui, fijn
tabasco saus
zwarte peper
Meng alle ingrediënten en laat een uurtje in koelkast staan.