1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Curry
  6. Rundvlees curry

Rundvlees curry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-06-1999

Ingrediënten 4 personen


2 fijngesneden sjalotjes
2 tl geraspte gemberwortel
2 geperste teentjes knoflook
2 el kerriepoeder
2 tl geraspte citroenschil
750 g rundvlees in stukken
2 el olie
1 dl kokosmelk
ca. 2 dl vleesbouillon
2 el Kikkomansaus
3 el fijngesneden koriander
cayennepeper
zout


Verder heb je nodig


Braadpan
vijzel of keukenmachine


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sjalotjes, gemberwortel, knoflook, kerrie, citroenrasp en cayennepeper in vijzel (of keukenmachine) pureren. Stukken vlees met dit mengsel inwrijven en minstens 1 uur op koele plaats laten intrekken.

Bereidingswijze

Olie verhitten en vlees met kruidenmengsel in ca.10 min. rondom bruin bakken. Kokosmelk, bouillon, en sojasaus toevoegen en vlees afgedekt 1 1/2 - 2 uur laten stoven tot vlees gaar is Gerecht op smaak brengen met zout en peper. Voor serveren met koriander bestrooien

Serveertip

Lekker met naan



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top