Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes
- Internationaal, Bijgerecht
- 10-20 min.
Wow !! dit is een bijgerecht van een complete Oosterse maaltijd !!
Als vooraf serveerde ik de Chinese-tomatensoep-met-kip-tauge-en-stukjes-omelet
daarna de het Stoofpotje-met-liefde
met de Nasi-goreng-die-je-speciaal-maakt
tezamen met deze heerlijke gesmoorde spercieboontjes.
Heerlijk !! Soepje vooraf en dan zelf gekruide nasi, samen met stoofvlees met Kokos en Kerrie gesmoorde specieboontjes en met Kroepoek en Atjar Tampoer. ( zie foto )
Smulgroet,
Gerrie
Bereidingswijze
Voorbereiding
De sperziebonen worden afgehaald ( beide uiteinden verwijderen) en halveren.
Snipper de ui
Hakt de knoflook fijn.
Hakt de verse geschilde gember of een bolletje gekonfijte gember fijn.
Kook sperziebonen in ruim kokend water met zout tot dat ze bijna beet gaar zijn en giet ze af.
Spoel ze af onder koud water om het kookproces te stoppen.( blancheren )
Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 3 minuten.
Voeg de gember en knoflook toe en fruit nog 2 minuten.
Voeg de boontjes toe en roerbak ze circa 5 minuten op een lage stand.
Voeg eventueel de sambal toe en de ketjap met 4 eetlepels water.
Breng aan de kook en laat de boontjes beetgaar worden op een lage stand.
Bron
Leren en proberen, proeven en combineren.
Serveertip
Je kunt de Chinese tomatensoep en het Stoofpot met Liefde al een dag van tevoren maken !!
Ze worden er dan nog lekkerder door !!