Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-06-2016
  • Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

    Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

    Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

  • Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

    Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

    Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

  • Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

    Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

    Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

  • Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

    Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

    Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

  • Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

    Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

    Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

  • Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

    Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

    Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

  • Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

    Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

    Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

  • Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

    Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

    Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

  • Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

    Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

    Complete Oosterse maaltijd met gesmoorde Sperzieboontjes

Wow !! dit is een bijgerecht van een complete Oosterse maaltijd !!

Als vooraf serveerde ik de Chinese-tomatensoep-met-kip-tauge-en-stukjes-omelet
daarna de het Stoofpotje-met-liefde
met de Nasi-goreng-die-je-speciaal-maakt
tezamen met deze heerlijke gesmoorde spercieboontjes.

Heerlijk !!  Soepje vooraf en dan zelf gekruide nasi, samen met stoofvlees met Kokos en Kerrie gesmoorde specieboontjes en met Kroepoek en Atjar Tampoer. ( zie foto )

Smulgroet,

Gerrie

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 600 gram sperzieboontjes
* 2 eetlepels arachideolie
* 1 ui
* 1 cm verse of een bolletje gember.
* 2 teentjes knoflook
* 4 eetlepels ketjap ( Manis )
* 4 eetlepels water
* optie, sambal Badjak naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding

De sperziebonen worden afgehaald ( beide uiteinden verwijderen) en halveren.
Snipper de ui
Hakt de knoflook fijn.
Hakt de verse geschilde gember of een bolletje gekonfijte gember fijn.


Kook sperziebonen in ruim kokend water met zout tot dat ze bijna beet gaar zijn en giet ze af.
Spoel ze af onder koud water om het kookproces te stoppen.( blancheren )

Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 3 minuten.
Voeg de gember en knoflook toe en fruit nog 2 minuten.

Voeg de boontjes toe en roerbak ze circa 5 minuten op een lage stand.
Voeg eventueel de sambal toe en de ketjap met 4 eetlepels water.
Breng aan de kook en laat de boontjes beetgaar worden op een lage stand.

Bron

Leren en proberen, proeven en combineren.

Serveertip

Je kunt de Chinese tomatensoep en het Stoofpot met Liefde al een dag van tevoren maken !!
Ze worden er dan nog lekkerder door !!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

parel62 avatar
parel62 05-07-2016

@Ger nog leuke foto's toegevoegd. lekker die boontjes op deze manier klaargemaakt bij je nasi goreng.We hebben gesmuld wel klein lepeltje sambal bijgedaan en vooraf hadden we Wortel-kokossoep van Petra vond dit ook een mooie combi je lekkere tomatensoep vorige week nog gehad en je weet dat is in ons gezin ook een toppertje !!

ArualB avatar
ArualB 03-07-2016

Oh, leuk! Neem ik mee, dank je wel.

parel62 avatar
parel62 02-07-2016

@ Ger de moeite waard om eens te proberen,een portie groente bij Indische en Chinese gerechten is altijd lekker. Ga het snel eens op tafel zetten hier.

hermien_kg avatar
hermien_kg 30-06-2016

Dit lijkt me lekker. Ga ik zeker uitproberen. Groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten