Maaltijdsalade met pittige kip, druiven en knapperige aardappelsticks
- Europees, Salade
- 10-20 min.
- Geplaatst op 28-06-2016
Lekker en smakelijk slaatje maar ook mooi om te zien met al die verschillende kleurtjes.
Ingrediënten 2 personen
Voor het kruidenmengsel :2 eetlepels paprikapoeder
2 eetlepels chilipoeder
1/2 eetlepel cayennepeper
1 eetlepel gemalen zwarte peper
1 eetlepel bruine suiker
1/2 eetlepel knoflookpoeder
1/4 eetlepel zout
300 gram sla naar keuze
1/2 winterwortel
1 gele paprika
stuk of 25 blauwe druiven
10 kerstomaatjes het liefst in verschillende kleuren
1 rode ui
1 groene peper
200 gram kipfilet
gezouten aardappelsticks
Voor de dressing:
2 eetlepels yoghurt
1/2 eetlepel mayonaise
tuinkruiden naar keuze
zwarte peper en evt snufje zout
Bereidingswijze
Wrijf de kipfilet in met wat zout. Verhit een grillpan en grill om en om tot ze een gezellig streepje hebben. Per kant een minuut of vier à 5 maar niet op de allerhoogste stand. Rustig aan.
Haal de filet uit de pan en wrijf nu pas in met ongeveer een eetlepel van het kruidenmengsel.
Terug in de pan met het beest en beide kanten even goed schroeien. De kruiden vormen een korstje maar behouden smaak en verbranden niet.
Doe je dat vanaf het begin dan wordt het bitter en echt zoiets wil je niet op je bord.
Kip uit de pan en laat afgedekt liggen tot je gaat snijden.
Druiven wassen en uit laten lekken. Tomaatjes en paprika ook even wassen en droogdeppen. Zaadlijsten uit de paprika halen en maak van de paprika vervolgens blokjes. Een paar tomaatjes in plakjes, een paar gewoon halveren, wellicht een speels blokje.
Rode ui in halve ringen. Wortel schrappen, over de lengte in dunne plakken schaven om ze vervolgens in smalle reepjes, julienne, te snijden.
Halveer de groene peper, zaadjes eruit en snijd de peper in smalle halve ringetjes.
Pak een schaal en vermeng salade met de druiven, tomaatjes, wortel, rode ui en paprika. Klein beetje dressing erdoor en meng de boel. Verdeel het over 2 diepe borden.
Verdeel de kipfilet in plakken, drapeer het over de sla. Strooi bovenop wat aardappelsticks en zet de rest gerust op tafel. Maak af met de ringetjes groene peper.
Aan tafel! Vergeet de rest van de dressing niet mee te
Bron
Http://eetlustig.blogspot.be/2014/06/maaltijdsalade-met-pittige-kip-druiven.html
Serveertip
Heb het gegeten met een cocktailsausje op basis van 2 eetlepels mayonnaise, 1 eetlepel magere yoghurt, 2 eetlepels tomatenketchup, wat paprikapoeder, peper en gesnipperde petersie.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties