1. Home
  2. Recepten
  3. Braziliaanse keuken
  4. gemarineerde ananas koud of warm

gemarineerde ananas koud of warm

  • Braziliaans, Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 28-06-2016

Ingrediënten 4 personen


1 ananas
2 cm gember
1 vanillestokje
1 stengel citroengras
2 tl. kardemom
2 tl gerookt paprika poeder pittig
100 gr gele basterd suiker
2 dl bruine rum
500 ml. dikke yoghurt


Verder heb je nodig


Ananas boor
grote platte schaal
bbq/ gril
zeef


gemarineerde ananas koud of warm
gemarineerde ananas koud of warm

Koud, warm, als bij gerecht , nagerecht , of fruitsalade zoveel mogelijk, en zo lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijdt de kap van de ananas en draai de inhoudt met de boor eruit , bewaar de schil .
Rasp de gember, snij de vanillestok doormidden en schraap het merg eruit.
Snij het citroengras doormidden
Doe alle ingrediƫnten bij de rum en warm dit op, laat niet koken
Laat 10 minuten trekken en giet de marinade door een zeef
snijdt de ananas in schijven , leg in de platte schaal en schenk de marinade erover, laat zeker 4/5 uur marineren.
bewaar de marinade.
warm: grill de schijven mooi krokant , heerlijk op een burger of met rijst en kip
schenk de marinade in kleine shot glaasjes , serveer ijskoud.
koud: snijdt de schijven in kleine stukjes , meng de marinade met de yoghurt en voeg de ananas stukjes toe,
schep in de uitgeholde ananas serveer zo.

Serveertip

Bijvoorbeeld: Bestrooi de taart met geraspte kokos of serveer met warme bessensaus ...

Bron

Ingredienten aangepast, origineel kris kookt blog



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top