Heerlijk borrelbrood
- Internationaal, Borrelhapje
- 10-20 min.
Dit heerlijke borrelbrood staat vaak op tafel tijdens feestjes! Zelf vind ik de combinatie van tomatentapenade, olijven en geraspte kaas erg lekker. Maak wees gerust creatief met de ingrediënten van de vulling. Doordat je zelf lekker stukjes kunt 'plukken' wordt het bij ons wel plukbrood genoemd, schattig toch?
Ingrediënten 6 recipe.people
Groot brood naar keuze(liefst met stevige korst)
Opties voor de vulling:
Geraspte kaas
Knoflook
Tomaten tapenade
Zwarte olijven
Aioli
Pesto
Kruidenboter
Olijfolie
Kruiden (ook naar keuze)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 718,83 kcal |
Koolhydraten | 38,01 g |
Eiwitten | 12,33 g |
Vetten | 56,57 g |
Bereidingswijze
Leg het brood op een snijplank en maak met een groot broodmes plakken van ongeveer 1 cm breed.
Zorg ervoor dat je de plakken net NIET helemaal doorsnijd, zodat de onderkant aan elkaar blijft zitten.
Wanneer je eerst het brood in de lengte hebt ingesneden, draai je het brood een kwartslag en vervolg je de plakken van 1 cm breed. Op deze manier ontstaan er vierkantjes met openingen daar tussen in.
Leg het brood op een bakplaat bekleed met bakpapier en vul de openingen met vulling naar keuze.
Soms is het een beetje een gedoe, maar zorg dat het brood zoveel mogelijk gevuld is, dat zorgt uiteindelijk voor het lekkerste resultaat!
Aangezien het brood kant en klaar gekocht wordt, hoeft het niet per se af te bakken in de oven.
Als richtlijn houd ik altijd aan dat ik het brood in een oven op 180 graden zet en wacht totdat de kaas gesmolten is en de ingrediënten goed zijn vermengd.
Haal het brood uit de oven en serveer op een mooie plank!
Ben benieuwd welke vulling jullie favoriet is :)