Smeuiige Appel-banaancake met ahorn siroop

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-06-2016
  • Smeuiige Appel-banaancake met ahorn siroop

    Smeuiige Appel-banaancake met ahorn siroop

    Smeuiige Appel-banaancake met ahorn siroop

  • Smeuiige Appel-banaancake met ahorn siroop

    Smeuiige Appel-banaancake met ahorn siroop

    Smeuiige Appel-banaancake met ahorn siroop

  • Smeuiige Appel-banaancake met ahorn siroop

    Smeuiige Appel-banaancake met ahorn siroop

    Smeuiige Appel-banaancake met ahorn siroop

  • Smeuiige Appel-banaancake met ahorn siroop

    Smeuiige Appel-banaancake met ahorn siroop

    Smeuiige Appel-banaancake met ahorn siroop

Dit is werkelijk een overheerlijke, smeuiige cake. De ahorn siroop geeft hem een extra "BOOST " 
Erg gemakkelijk te maken. Je hebt de mixer alleen even nodig om het eiwit stijf te kloppen

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
180 gram kristal suiker
180 gram boter
180 gram bloem (niet zelfrijzend!)
1 afgestreken theel. bakpoeder
3 eieren (gesplitst)
2 kleine appels (b.v Elstar of boskoop) (ik gebruik Elstars)
1 goed rijpe banaan (moet lekker zacht zijn)
30 ml. ahorn siroop
1/4 theel. kaneel poeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pannetje om de boter in te smelten; ronde houten lepel of plastic spatel; 2 kommen; mesje; mixer; zeef
cakevorm van 25 cm. lengte; kwastje om de vorm in te vetten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden c. (Electr.) Hete lucht 160 graden c

Bloem en bakpoeder zeven
Vet een vorm van 25 cm lengte goed in met echte boter. doe er dan bloem in en wals het even goed door de vorm zodat alles een laagje heeft. Klop de de rest uit de vorm

Doe de boter in een pannetje en laat op laag vuur de boter smelten.(hij moet afgekoeld zijn voordat je hem gebruikt. ik zet het pannetje even in de wasbak in koud water, boter mag echt niet heet zijn!)
Splits de eieren.
Roer met een ronde houten lepel (evt. met een spatel, ik neem de lepel) de eidooiers en de suiker tot room (+/- 2 min. goed doorroeren)
Meng de afgekoelde boter en de ahorn siroop erdoorheen Goed vermengen
Voeg nu de gezeefde bloem met bakpoeder erin. met beetjes tegelijk. Roer goed door met de lepel totdat een deeg is ontstaan. Klop de eiwitten met de mixer in een aparte kom stijf (als je de kom om kunt draaien zonder dat het eiwit eruit valt, dan is het goed geklopt)
Als je een snufje zout bij het eiwit doet dan bevordert dat het stijfkloppen.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes. Banaan in niet te dikke plakjes snijden
Voeg ze , samen met het kaneel poeder, bij het deeg en roer dan even om met de houten lepel
Voeg daarna , voorzichtig, beetje bij beetje, de opgeklopte eiwitten eronder
Schenk het deeg in de vorm en plaats de vorm in het midden van de oven (bij mijn combi oven is dat de 2e richel van onder)
Laat gedurende 45 min. bakken. Let op dat de bovenkant niet te bruin wordt, anders nog even een stukje alum. folie erop leggen (zet even met cocktail prikkers vast anders waait het eraf)
Prik met een saté prikker op 2 plaatsen in de cake. als er aan het stokje geen deeg meer zit, dan is de cake gaar.

In mijn combi oven gaat de cake in de KOUDE oven, op hetelucht, 2e richel van onderen en dan is de baktijd precies 55 min.

Haal de vorm uit de oven, zet hem op een rooster en laat de cake in de vorm ruim een half uur afkoelen
Haal de cake uit de vorm en laat verder afkoelen

Bron

?

Serveertip

Ik bewaar de cake in een grote plastic pedaalemmer zak, als hij afgekoeld is.

Voor de liefhebbers kun je na het afkoelen de cake bestrooien met poedersuiker.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 03-07-2016

ik heb hem verwijderd!!

ruthbrock avatar
ruthbrock 03-07-2016

Sorry de foto hoort bij een ander recept. ben er een beetje van af

ruthbrock avatar
ruthbrock 03-07-2016

Hoi monique en souvlaki. Dank je wel dat jullie even lieten weten dat jullie dit recept meenamen. Ik hoop dat jullie het ook lekker gaan vinden. Bij ons was hij in 2 dagen op. ik zet er nog even een nieuwe foto van mij op.

souvlaki avatar
souvlaki 03-07-2016

Oh, dit lijkt me lekker Ruth. ga het gauw een keer maken. Bedankt voor je recept, Groeten Souvalki

moniquek1 avatar
moniquek1 02-07-2016

Hoi Ruth neem je recept mee, hoop hem gauw eens te maken. groetjes en nog een fijn weekend monique

ruthbrock avatar
ruthbrock 02-07-2016

ArualB en Lammy 1954, leuk dat jullie het recept meenamen. dank jullie wel voor de reactie. Ik hoop dat het gaat smaken. Wij hier in huis hebben hem in 3 dagen soldaat gemaakt. En hij blijft echt smeuiig in een pedaal emmer zak

Lammy1954 avatar
Lammy1954 02-07-2016

Dit ziet er heerlijk uit en heb mezelf beloofd deze komende week maken. Groetjes Lammy

ArualB avatar
ArualB 02-07-2016

Kom niet zoveel meer aan bakken toe maar lijkt me erg lekker. Neem hem mee, dank je wel!

ruthbrock avatar
ruthbrock 01-07-2016

Ja leuk hè Deon. Ik kreeg wel erg veel mails, maar het is toch genieten en dan al met zoveel volgers hier. niet te geloven

deonart avatar
deonart 01-07-2016

recept van de dag--- goed hoor!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten