1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. slowcook spareribs

slowcook spareribs

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 26-06-2016

Ingrediënten 2 personen


500 tot 750 gr onbewerkte spareribs
kruiden rub
BBQ saus


Verder heb je nodig


Aluminiumfolie
en een BBQ is ook wel handig


slowcook spareribs
slowcook spareribs

Ga naar een goede slager bijvoorbeeld keurslager Scholten in Sassenheim. Vraag ongaarde spareribs met echt vlees op de botten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spareribs, maar dan wel op de slow cook manier klaar gemaakt!

Ga naar een goede slager bijvoorbeeld keurslager Scholten in Sassenheim. Vraag ongaarde spareribs met echt vlees op de botten. 500 Gr per persoon als je er nog wat frites en sla bij doet, anders is 750 Gr echt voldoende.

Trek het vlies van het vlees en rub ze met fijne bbq kruiden. Stook ondertussen de Bbq op voor indirect bbq-en naar zo'n 120 gr. Is lastig met een bbq maar met een beetje spelen met de ventilatiegaten gaten moet dit lukken. Plaats een aluminium bakje met water op het kolenrooster naast de kolen. Dit voorkomt het uitdrogen van het vlees.

Die 120 graden zorgt ervoor dat het vlees langzaam gaar wordt en heerlijk mals.

Leg de ribs boven het schaaltje en laat ze een uurtje garen.

Niet te kort niet te lang gewoon een uurtje de temperatuur in de gaten houden.

Na dit uur de ribs van het rooster halen en insmeren met een lekkere pittige bbq saus.
Vervolgens inpakken in dik aluminiumfolie, of twee vellen dunne folie.

Leg ze weer in de bbq boven het bakje water.
Moeten er nog een paar briketten bij of heb je goeie gekocht die een paar uur mee gaan?

Laat de ribs in twee uur garen. Hou wederom de temperatuur in de gaten 120 Gr.
Temp te hoog ? Ventilatie gaten gedeeltelijk sluiten.

Na deze gaar tijd de ribbetjes uit de folie halen en man man man wat zien ze er al lekker uit en die geur. Nomnomnom.

Laat ze toch nog 30/45 min in de bbq liggen (boven het lekbakje) keer ze halverwege een keertje om.
Als je het vlees gemakkelijk van het botje kan halen zijn ze klaar, smullen maar!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van WillemBas


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van WillemBas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top