slowcook spareribs

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 26-06-2016
  • slowcook spareribs

    Slowcook spareribs

    Slowcook spareribs

Ga naar een goede slager bijvoorbeeld keurslager Scholten in Sassenheim. Vraag ongaarde spareribs met echt vlees op de botten

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 tot 750 gr onbewerkte spareribs
kruiden rub
BBQ saus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
aluminiumfolie
en een BBQ is ook wel handig

Bereidingswijze

Spareribs, maar dan wel op de slow cook manier klaar gemaakt!

Ga naar een goede slager bijvoorbeeld keurslager Scholten in Sassenheim. Vraag ongaarde spareribs met echt vlees op de botten. 500 Gr per persoon als je er nog wat frites en sla bij doet, anders is 750 Gr echt voldoende.

Trek het vlies van het vlees en rub ze met fijne bbq kruiden. Stook ondertussen de Bbq op voor indirect bbq-en naar zo'n 120 gr. Is lastig met een bbq maar met een beetje spelen met de ventilatiegaten gaten moet dit lukken. Plaats een aluminium bakje met water op het kolenrooster naast de kolen. Dit voorkomt het uitdrogen van het vlees.

Die 120 graden zorgt ervoor dat het vlees langzaam gaar wordt en heerlijk mals.

Leg de ribs boven het schaaltje en laat ze een uurtje garen.

Niet te kort niet te lang gewoon een uurtje de temperatuur in de gaten houden.

Na dit uur de ribs van het rooster halen en insmeren met een lekkere pittige bbq saus.
Vervolgens inpakken in dik aluminiumfolie, of twee vellen dunne folie.

Leg ze weer in de bbq boven het bakje water.
Moeten er nog een paar briketten bij of heb je goeie gekocht die een paar uur mee gaan?

Laat de ribs in twee uur garen. Hou wederom de temperatuur in de gaten 120 Gr.
Temp te hoog ? Ventilatie gaten gedeeltelijk sluiten.

Na deze gaar tijd de ribbetjes uit de folie halen en man man man wat zien ze er al lekker uit en die geur. Nomnomnom.

Laat ze toch nog 30/45 min in de bbq liggen (boven het lekbakje) keer ze halverwege een keertje om.
Als je het vlees gemakkelijk van het botje kan halen zijn ze klaar, smullen maar!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten