Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Sajoer boontjes

Sajoer boontjes

Door: Ptrkrm

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-06-2016

Ingrediënten 4 personen


250 GRAM SPERZIEBONEN (DIEPVRIES)
1 UI
2 TENEN KNOFLOOK
2 SCHIJFJES VERSE GEMBER (DJAHE)
2 EETLEPELS SANTEN (KOKOSCRÈME)
1 MAGGIBLOKJE
1 VERSE PEPER
1 EETLEPEL SAMBAL OELEK
1/2 THEELEPEL TRASSI (GARNALENPASTA)
1/2 THEELEPEL LAOS
1 EETLEPEL GULA DJAWA (OF RIETSUIKER)
2 BLAADJES INDISCHE LAURIER (DAUN SALAM)
SCHEUTJE LIMOENSAP


Sajoer
Sajoer

Bij een indische rijsttafel is dit een van onze favoriete (vegetarische) bijgerechten. Op internet gevonden, ietsjes vereenvoudigd.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de ui in blokjes en hak de knoflookteentjes fijn. Bak deze glazig in een Koekenpan met een scheutje zonnebloemolie. Gebruik een klein/middelmatig pitje. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar.
Snij een stukje gember in plakjes. Niet te klein: je moet ze aan het eind eruit halen. Bak ze een kleine 5 minuten mee. Verwijder de zaadjes van het rode pepertje en hak vervolgens fijn. Voeg het pepertje, Laos en de Indische laurier (daun salam) toe. Bak en roer een paar minuutjes door.
Voeg nu de gekookte sperziebonen, een lepeltje sambal, de trassi en de gula djawa toe. Verpulver een Maggiblokje en verspreid over het geheel en voeg 3 eetlepels santen (kokoscrème) toe. Proef en breng eventueel verder op smaak met limoensap, zout, peper, sambal, trassi en gula djawa. Even doorroeren en de stukjes gember en Indische laurier eruit vissen. Eet smakelijk!

Tags, ,

Serveertip

Tip: serveren met witte rijst en rendang. Of natuurlijk bij de rijsttafel!

Bron

Www.culy.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Ptrkrm
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top