Everzwijn in saus. (cinghiale in umido)

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-06-2016
  • Everzwijn in saus.
(cinghiale in umido)

    Everzwijn in saus. (cinghiale in umido)

    Everzwijn in saus. (cinghiale in umido)

Everzwijn of wild zwijn op Italiaanse manier.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 teentjes knoflook;
naar behoefte verse basilicum;
800 gr wild zwijn;
3 eetlepels extra vergine olijfolie;
150 gr tomatenpassata;
naar behoefte peper;
500 gr san marzano tomaten;
naar behoefte zout;
2 dl witte wijn;
1 takje verse origano.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak het vlees schoon (eventueel vet verwijderen) en spoel af en dep droog.
Doe olijfolie in een pan, snipper de knoflook en laat fruiten.
Voeg dan het in stukken gesneden vlees toe.
Als het vlees gekleurd is, peper en zout toevoegen en afblussen met de wijn. Laat de wijn verdampen. Voeg dan de gesnipperde basilicum en origano toe.
Was en snijd de tomaten in stukken, voeg toe aan het vlees, bedek de pan met het deksel en kook het geheel minstens 30 minuten. Als de saus te weinig water bevat, kun je wat warm water toevoegen.
Doe de tomatenpassata bij het mengsel van vlees en saus, voeg naar smaak peper en zout toe, meng goed en haal van het vuur. Direct warm opdienen.

Bron

Internet

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten