Lasagne met aubergine met Parmezaanse kaas. (lasagne con melanzane alla parmigiana)

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-06-2016
  • Lasagne met aubergine met Parmezaanse kaas. 
(lasagne con melanzane alla parmigiana)

    Lasagne met aubergine met Parmezaanse kaas. (lasagne con melanzane alla parmigiana)

    Lasagne met aubergine met Parmezaanse kaas. (lasagne con melanzane alla parmigiana)

Een heel lekkere lasagne als variant op een Italiaans toprecept met aubergine en Parmezaanse kaas.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3-4 ringen ui;
4-5 eetlepels extra vergine olijfolie;
1 kg tomatenpassaat;
zout naar behoefte;
basilicum;
2 grote aubergines;
1 diep bord gevuld met bloem;
olie om te frituren;
300 gr strooimozzarella;
12-15 lasagnebladeren, het liefst zelf gemaakt;
geraspte parmezaanse kaas naar behoefte.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor de saus: fruit de ui en laat kleuren. Voeg de tomatenpassaat toe, wat zout en wat basilicumblaadjes; breng aan de kook. Als het geheel kookt het vuur laag zetten en in een afgedekte pan minstens een half uur koken.
Voor de verdere vulling: was de aubergines en snijd in plakken van 6-7 mm. Haal de plakken aan beide kanten door de bloem en bak in de olie, tot beide kanten goudbruin zijn.
Laat op keukenpapier uitdruppelen.
Neem een ovenschaal en leg een laagje saus op de bodem van de schaal. Leg daarop de eerste laag pasta. Leg daar een laag aubergine op, dan een laag geraspte mozzarella, doe daar weer een laagje tomatensaus overheen en wat van de geraspte Parmezaanse kaas.
Herhaal deze volgorde (lasagne, aubergine, mozzarella, saus en Parmezaanse kaas) tot alle ingrediënten op zijn, maar zorg dat je eindigt met een laag lasagne, waarover wat tomatensaus en daarover een laagje geraspte Parmezaanse kaas.
Bak in een heteluchtoven op 225 graden gedurende 20-30 minuten en dien dan direct heet op.

Bron

Internet

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten