MOSSELEN À LA MARSEILLAISE

  • Frans, Amuse
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-06-2016

Heerlijk als borrelhapje of als voorgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg mosselen
3 eetlepels Solo Vloeibaar
1 ui
2 dl droge witte wijn
3 eetlepels extra vergine olijfolie
2 stevige tomaten
0.5 bosje peterselie
2 teentjes look
1 handvol paneermeel
zout en peper van de molen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de mosselen op een hoog vuur in de witte wijn.
Haal de mosselen uit de pot zodra ze opengaan en verwijder de bovenste schelpen.
Bewaar het kookvocht.
Schik de onderste schelphelften met de mosselen in een ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 230 °C.
Smelt in een kookpot 3 el Solo Vloeibaar en voeg de fijngehakte ui toe.
Fruit de ui gedurende 5 minuten zonder hem te laten kleuren.
Schil de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij ze in grote stukken en doe die in de pot.
Overgiet met het kookvocht van de mosselen en laat voor één derde indikken.
Proef en breng verder op smaak.
Giet deze saus met een lepel over de mosselen.
Maak een persillade: hak de peterselie fijn en meng met de geplette knoflookteentjes.
Breng verder op smaak met peper en zout, en meng het paneermeel erdoorheen.
Bestrooi elke mossel met de persillade en overgiet met de olijfolie.
Laat de mosselen gedurende 10 minuten een goudbruin kleurtje krijgen in de oven.
INGREDIËNTEN
4

1 kg mosselen Voeg toe aan je boodschappenlijst
3 eetlepels Solo Vloeibaar Voeg toe aan je boodschappenlijst
1 ui Voeg toe aan je boodschappenlijst
2 dl droge witte wijn Voeg toe aan je boodschappenlijst
3 eetlepels extra vergine olijfolie Voeg toe aan je boodschappenlijst
2 stevige tomaten Voeg toe aan je boodschappenlijst
0.5 bosje peterselie Voeg toe aan je boodschappenlijst
2 teentjes look Voeg toe aan je boodschappenlijst
1 handvol paneermeel Voeg toe aan je boodschappenlijst
zout en peper van de molen Voeg toe aan je boodschappenlijst
ALLES TOEVOEGEN

Bron

Solo recepten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten