1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Gemarineerde en Gegrilde Lamskoteletjes

Gemarineerde en Gegrilde Lamskoteletjes

Door: Tilly64

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-06-2016

Ingrediënten 2 personen


Marinade, gewoon bestrooien met alle kruiden smaakt ook heerlijk
8 Lamskoteletjes
2 theelepels gerookte Paprikapoeder, opgehoopt
2 theelepels Komijn, 1 Komijnpoeder en 1 Karwijzaad kan ook
1 theelepel gedroogde Oregano
1 theelepel Kurkuma
10 takjes Tijm, los geritst wat meer of minder kan ook
3 teentjes Knoflook, klein gesneden
Olijfolie

Kikkererwtensalade
1 glas Kikkererwten, ongeveer 400 gram en uitgelekt
1 flinke pluk Peterselie, grof gesneden
1 (rode) Ui, gepeld, in halve ringen
handje vol groene Olijven,zonder pit in vieren sneden
1 eetlepel Balsamicoazijn
2 eetlepels Witte Wijnazijn
Olijfolie, flinke scheut
1 eetlepel Honing
1 theelepel Komijnzaad
1 rood Pepertje, klein gesneden met of zonder zaadjes


Verder heb je nodig


Grilpan

Gemarineerde en Gegrilde Lamskoteletjes
Gemarineerde en Gegrilde Lamskoteletjes

Aan dit recept hoefde ik niet zoveel meer aan toe te voegen maar 'n paar kleine veranderinkjes zijn meestal wel aan de orde. Zo is 3 à 4 uurtjes ook wel voldoende ook wel voldoende. Maar voor een goede doordrongen smaak is zeker 'n dag marineren veel beter. Deze kruidige lamskoteletjes zijn heerlijk in combinatie met een pittige-frisse kikkererwtensalade. Een echt top TAPAS-GERECHT. Als je van wat meer rosé vlees houdt is de helft van de baktijd meer dan voldoende. Langs deze weg alvast iedereen bedankt die dit eens 'n keertje wil gaan uitproberen of maken ervan. De salade is zeker de moeite waard echt heerlijk!!!
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng voor de marinade alle ingrediënten in een ruime kom. Zo hoef je niet alle blaadjes van de tijm los te halen maar dat is wel beter. Leg de koteletjes erin en wrijf ze goed door de marinade. Zet minstens zo'n 3 à 4 uurtjes in de koelkast of tot de volgende dag. Maak vlak voor je de lamskoteletjes gaat grillen de kikkererwtensalade. Doe hiervoor alle ingrediënten in een grote kom, meng goed en zet apart. Verhit een scheutje olie in een grillpan op hoog vuur of zet de grill van de oven op de hoogste stand. Bestrooi beide kanten van het vlees met wat zeezout uit molen en gril ze ene keer 1 1/2 minuut per kant voor als je van wat meer rosé vlees houdt. Zo niet dan twee keer 2 minuten
per kant bestrooi met wat peper en serveer met de salade. Smakelijk eten!!!

Tags,

Serveertip

Smaakt goed met gebakken krieltjes

Bron

Andere site/van mij



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tilly64
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top