1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Käsekuchen

Käsekuchen

  • Duits, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-06-2016

Ingrediënten 8 personen


Bodem:
150 gr Roomboter op kamertemperatuur
100 gr Suiker
300 gr Bloem gezeefd
1 Ei
Vulling:
2 Zakjes vanillesuiker
700 gr Volle kwark
4 Eieren
Poedersuiker


Verder heb je nodig


Keukenmachine
Vershoudfolie
ingevette springvorm 22-24 cm
Bakpapier
Deegroller


Käsekuchen

Lekker puntje

Lekker puntje

Kreeg het van een vriendin, dit is iets voor jou! Ze had gelijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kneed met de keukenmachine deeg van de roomboter, suiker, bloem het ei en een snufje zout. Vorm er een bal van en laat de deegbal in vershoudfolie 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 180 graden. Leg op de bodem van de ingevette springvorm een vel bakpapier en sluit de rand. Rol het deeg uit tot een ronde lap met een doorsnede van 30-32 cm. Bekleed er de vorm mee; druk het deeg in de hoeken goed aan en vorm een opstaande rand van 4 cm. Meng met de keukenmachine de kwak met de suiker en vanillesuiker. Meng er 1 voor 1 de eieren door. Schenk het kwarkmengsel in de bodem. Bak de taart in de voorverwarmde oven in een uurtje goudbruin en gaar. Laat de vorm afkoelen. Verwijder de vorm en bestuif de rand met poedersuiker.

Serveertip

Klein toefje slagroom

Bron

Vriendin



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Johannie06


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Johannie06
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top