1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Pastasalade
  5. Asperge pastasalade met halloumi

Asperge pastasalade met halloumi

  • Belgisch, Salade
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-06-2016

Ingrediënten 4 personen


Voor de salade
€ 500 g penne
€ 400 g halloumi
€ 250 g kerstomaten
€ 1 bussel witte asperges
€ 6 lente-uitjes
€ 80 g rucola
€ 1 bussel basilicum
€ 50 g zongedroogde tomaten
peper
€ grof (zee)zout (bv. fleur de sel)
€ zout
Voor de getomateerde saus
€ 1 dl natuuryoghurt
€ 100 g Parmezaanse kaas
€ 2 eieren
€ 1 teentje look
€ een halve citroen
€ 40 g geconcentreerde tomatenpuree
€ 1 el scherpe mosterd
€ 1,5 dl arachideolie
€ een scheutje Engelse Worcestershiresaus
€ enkele druppels tabasco
€ zout


Verder heb je nodig


Grillpan of BBQ
grote schaal


Asperge pastasalade met halloumi

https://www.facebook.com/2deliciousfoodblog

https://www.facebook.com/2deliciousfoodblog

Ik vreesde er al voor dat ik dit jaar geen asperges meer zou kunnen eten. Maar door de drukte heen heb ik vandaag eindelijk nog een receptje met asperges kunnen klaarmaken. Ik koos dit receptje omdat het nog bovenaan mijn €moet-ik-nog-klaarmaken'lijstje stond :p
En zeker geen spijt van! Dit was heel lekker. Ben vooral een fan van het getomateerde sausje <3 <3

Klinkt halloumi niet bekend in de oren? Halloumi is een geitenkaas die je kan bakken zonder dat die smelt. Is zeker te vinden in een supermarkt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

€ Kook de penne beetgaar en giet ze af. Koel ze onder een straal koud water.
€ Schil de asperges en kook ze gaar.
€ Scheid de eieren en doe de dooiers in een hoge mengbeker. Voeg een beetje scherpe mosterd toe en een klein, gepeld teentje look. Voeg ook citroensap en een piepklein scheutje water toe.
€ Zet de staafmixer in de pot en beweeg 'm op en neer. Schenk er de olie in een straaltje bij tot je een flinke hoeveelheid gebonden mayonaise overhoudt.
€ Schenk de yoghurt bij de mayonaise en mix opnieuw, tot je een meer lopende €yogonaise' krijgt. Voeg de geconcentreerde tomatenpure toe, een scheutje Engelse saus en enkele druppels tabasco.
€ Rasp de Parmezaanse kaas en doe 'm in de beker. Mix alles en proef of de saus voldoende pit heeft. Voeg eventueel wat zout toe. Lepel ook wat van de getomateerde dressing over de koude pasta.
€ Maak de lenteuitjes schoon. Snijd het wortelstukje weg en verwijder het buitenste blad en het meest donkere loof. Snijd de uitjes in zeer fijne ringen.
€ Halveer de kerstomaten. Doe de uisnippers en de stukjes tomaat in de kom met pasta en saus.
€ Snijd de uitgelekte zongedroogde tomaten in fijne reepjes. Spoel de rucola en de basilicumbaadjes. Strooi de sla, de gescheurde basilicum en de zongedroogde tomaat bovenop de pastasalade. Voeg wat peper van de molen toe en wat grof (zee)zout.
€ Meng de pastasalade.
€ Verhit de grillpan of BBQ op een hoog vuur tot ze gloeiend heet is.
€ Leg de asperges in een schaaltje en strijk er wat olijfolie over. Snijd vervolgens de halloumi in plakken van 1 cm breed.
€ Verhuis de asperges en de halloumi naar de grillpan of BBQ. Draai de plakken halloumi al na één minuut om.
€ Snijd de gegrilde asperges in drie tot vier gelijke stukken en verdeel de gegrilde halloumi in hapklare brokken.
€ Schik de gegrilde kaas en asperges bovenop de pastasalade en serveer meteen. Zet ook de rest van de saus op de tafel.

Bron

Jeroen Meus



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van TooDelicious


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van TooDelicious
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top